Film

Skribent

Tobias Andersson

18 december 2022 | 17:00

Minns du ”Jul i Connecticut”? Arnolds bortglömda julfilm, nu 30 år!

Arnold Schwarzenegger är ju en av Hollywoods största actionstjärnor – och att han älskar mysiga komedier är inget han hymlar om. Men känner du till att han regisserade en romantisk julfilm 1992?
”Christmas in Connecticut”, eller ”Jul i Connecticut” som titeln blev i Sverige, släpptes 1992 och regisserades av Arnold Schwarzenegger. Ja, du har läst helt rätt! Arnold har faktiskt gett sig på ett försök som filmregissör bakom kameran. Hans första (och hittills enda) regisserade långfilm är en romantisk julkomedi med megastjärnor som Dyan Cannon, Tony Curtis och Kris Kristofferson i rollerna. I år firar filmen alltså 30-årsjubileum!
 
Efter hårt slit framför kameran under ”Terminator 2” föll det sig naturligt för honom att ta lite ledigt och sätta sig i registolen istället för att skådespela.
 
 
I runda slängar är det en komedi om en tv-kock som är sämre gastronomiskt lagd än vad hon erkänner för sina tittare, något som blir lite problematiskt då hon på självaste julafton ska medverka i en livesänd matlagningsshow på riks-tv. ”Christmas in Connecticut” är för sin tid en moderniserad remake av 40-talsfilmen med samma namn.
 
Idag är filmen lite av en raritet så vi kan tyvärr inte tipsa dig om var du hittar den, då den varken verkar finnas tillgänglig för streaming eller köpfilm. Det enda vi kan bjuda på är en trailer som du kan spana in nedan.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Med "Klappjakten" lyckades Arnold ändå göra julfilmsuccé, men framför kameran.
 
Det blev inga fler regisserade julfilmer för Arnold, men fyra år senare tog han ändå ett till kliv i julfilmskarriären i och med medverkan i ”Klappjakten”.
 
Två år före ”Christmas in Connecticut” regisserade han även ett avsnitt ut skräckserien ”Tales From the Crypt”. Men något mer regiarbete har det inte blivit för den österrikiske bodybuildern.
 
 
Såg du någonsin den Arnold-regisserade julfilmen?
| 18 december 2022 17:00 |