Film

Skribent

Viktor Eriksson

23 april 2024 | 20:00

Millie Bobby Brown är ”fantastisk” i svensk sci-fi-film

“Avengers: Endgame”-regissörerna jämför skådespelerskan med Tom Holland.
Bröderna Anthony och Joe Russo är förmodligen mest kända för att ha regisserat stora Marvel-filmer som “Avengers: Endgame”. Men i år är de istället aktuella med science fiction-äventyret “The Electric State” baserad på svenske Simon Stålenhags illustrerade novell med samma namn.
 
Berättelsen handlar om en flicka som letar efter sin försvunna bror tillsammans med en robot. I filmen spelas hon av Millie Bobby Brown och tydligen har “Stranger Things”skådespelerskan lyckats åstadkomma något väldigt speciellt med sitt framträdande.
 
– Vi beundrar Millie, hon är fantastisk. Vi älskar att jobba med henne. Hon är nästan som ett surrogatbarn för oss vid det här laget, säger Joe Russo i samtal med Gamesradar+ och fortsätter.
 
– Hon är så talangfull för sin ålder. faktum är att hon är lik Tom Holland på många sätt - så ung och så begåvad, graciös i hur hon hanterar sin berömmelse och väldigt generös. Det är väldigt komplicerat. Det är väldigt svår att vara känd just nu eftersom alla har en åsikt om dig, och hon har gjort ett väldigt bra jobb med att lyckas avskärma sig från de sakerna och fokusera på arbetet och kreativiteten.
 
I “The Electric State” får Millie Bobby Brown även sällskap av bland annat Chris Pratt, Ke Huy Quan, Stanley Tucci, Jason Alexander, Brian Cox, Jenny Slate, Giancarlo Esposito, Anthony Mackie och Billy Bob Thornton. Filmen är skriven av Christopher Markus och Stephen McFeely som även skrivit samtliga Marvel-filmer som Russo-bröderna regisserade.
 
“The Electric State” kommer att ha premiär på Netflix någon gång senare i år.
| 23 april 2024 20:00 |