Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 maj 2017 | 13:30

Milla Jovovich skeptisk till nya ”Resident Evil”-planen

Skådespelerskan har en varning till den som ger sig på en reboot.
Milla Jovovich har spelat rövsparkande Alice genom sex filmer, de flesta regisserade av hennes make Paul W.S. Anderson. Naturligtvis har hon ett och annat att säga när det nu pratas om en nystart - bara månader efter att ”Resident Evil: The Final Chapter” gick upp på bio.

I en ny intervju med ComicBook låter hon överraskad när hon får höra om planerna på nya filmer.

- Ska de göra en reboot? Lycka till med det, säger hon.

Milla Jovovich menar att det kan vara farligt att ”sätta vagnen framför hästen” och ifrågasätter studions prioriteringar.

- De har länge velat reboota ”Resident Evil”-serien, och hör på mig: Jag älskar ”Resident Evil”-världen. Det är en fantastisk franchise, jag skulle göra det om jag var producent. Jag tror att vad som har gjort ”Resident Evil” så speciellt är att alla de involverade verkligen älskar vad de gör, och har varit fans av spelet. Jag föreslår att de hittar folk med samma passion innan de börjar tala om reboots.
 
 
- I den här genren är folk känsliga när man fejkar något. Det finns riktigt stora fans inom sci-fi, action- och skräckvärlden, och de är inga idioter. De märker när något görs av kärlek, och när något görs bara för att tjäna pengar.

”Resident Evil”-filmerna har under femton år blivit den mest framgångsrika filmserien som bygger på tv-spel. Man kan samtidigt fråga sig om filmerna verkligen sprudlade av trogen kärlek till tv-spelen; många gånger gick Paul W.S. Anderson lite väl over-the-top med sina CGI-tunga spektakel.

Varken Milla eller fansen behöver nog oroa sig. När det blev klart att tyska produktionsbolaget Constantin Film ska ta hjälp av James Wan (”The Conjuring”) för att producera den första filmen, känns det som rätt väg att gå: förhoppningsvis bort från plastig sci-fi-action och mer mot jordnära zombieskjutar-skräck.

Vad tycker ni, kan det komma något bra ur en ”Resident Evil”-reboot? Kommentera nedan.
| 24 maj 2017 13:30 |