Serie

Skribent

MovieZine

13 mars 2019 | 11:15

Mikael Tornving är "Ambassadören" i komediserie på Viaplay

Ett nytt Viaplay-original om den svenska ambassaden i Mexico City spelas in i tre olika versioner samtidigt.
Etiska dilemman och en ambassadör med storhetsvansinne lägger grunden för den till synes hederliga svenska ambassaden i Mexico City.

Komediserien är den första i sin genre att spelas in i tre lokala versioner med tre olika nationella ensembler av skådespelare samtidigt. Den svenska versionen av "Ambassadören" får Mikael Tornving i huvudrollen, skriver Viaplay i ett pressmeddelande.

Serien är bara den senaste i Viaplays storsatsning på original-innehåll. Över tjugo original har redan lanserats och ytterligare ett tiotal är planerade under den närmaste tiden.

- Lokala original-produktioner är bland de mest populära kategorierna på Viaplay. Med "Ambassadören" ger vi oss in i en helt ny produktionsmodell vilken möjliggör 100% lokala versioner av samma serie, för tre olika marknader. Något vi gör för att bredda det lokala utbudet ytterligare samt för att vara så nära våra kunder som möjligt på nordisk nivå, säger Alexander Bastin, SVP & Head of Viaplay och Viafree på Nordic Entertainment Group.
 
 
Den svenska ambassaden står inför uppdraget att säkra en lukrativ stridsflygplansaffär mellan Sverige och Mexiko. En affär som tvingar ut ambassadören på ett etiskt minfält, vilt ifrågasatt av media. Frågor vilka ambassadören måste besvara för att säkra att affären går i lås samt för att behålla sin, enligt honom, viktiga position.

Skådespelaren och komikern Mikael Tornving ("Parlamentet") har rollen som den självcentrerade, stundtals förvirrande och skämtsamma ambassadören vars största dröm är att bli motsvarigheten i politikens huvudstad - Washington D.C.

- Rappa repliker och vass humor är vardag för mig, men att leverera detta med värme och i en sprudlande form är jag inte lika van vid. Man kommer att få se en helt ny sida av mig - som ambassadören, säger Mikael Tornving.
 
 
Vid sin sida har han hela den svenska ambassaden vilka spelas av Happy Jankell ("Ted - För kärlekens skull"), Fredrik Hallgren ("Bonusfamiljen"), Anna Gunnarsson ("Partaj"), Elisabeth Wernesjö ("Lingonligan"), Emil Almén ("Gåsmamman") och Maria Selbing ("Försvinnandet").

- "Ambassadören" kommer bli en jäkligt rolig och fin serie som jag är stolt över att vara en del av. Tyvärr en lyx att som kvinna få göra roller som har ett eget driv, säger Happy Jankell.

Serien i tio avsnitt spelas in i tre lokala versioner för Sverige, Norge och Danmark. Premiär blir det under år 2020.
| 13 mars 2019 11:15 |