Serie

Skribent

Alexander Kardelo

10 augusti 2021 | 09:15

"Midnight Mass" är höstens nya skräckserie på Netflix

Skaparna bakom "The Haunting of Hill House" är tillbaka - kolla in teasern här.
Mike Flanagan, mannen som breddat Netflix skräckutbud med flera framgångsrika serier och filmer de senaste åren, är i höst tillbaka med mer kalla kårar.

Nu släpps teaser-trailern för "Midnight Mass" som utlovar religiösa teman och skrämmande omen på en isolerad ö. De sju avsnitten tar oss till ett litet samhälle dit en karismatisk, mystisk präst (Hamish Linklater) anländer. Det sätter igång en kedja av oförklarliga händelser, till synes mirakel.

Flanagan har gjort sig ett namn i rysargenren med filmer som "Hush", "Gerald's Game" och "Doctor Sleep". TV-serien "The Haunting of Hill House" fick en spinoff häromåret, "The Haunting of Bly Manor".

Men "Midnight Mass" ser ut att bli något extra personligt för honom. I ett uttalande kallar han det för sitt favoritprojekt:

"Som en före detta korgosse, nykter i snart 3 år, är det inte svårt att se varför detta är så personligt. Seriens teman skrämmer mig innerligt. Det finns ett mörker på Crockett Island, en del av det är övernaturligt, men det otäckaste är den mänskliga naturen."
 
 
"Midnight Mass" anländer på Netflix den 24 september.
| 10 augusti 2021 09:15 |