Film

Skribent

Josefine Krischausky

5 februari 2021 | 12:00

Michelle Williams tar över huvudrollen i Peggy Lee-biopic

Projektet "Fever", med Todd Haynes i registolen, går framåt igen efter några års paus.
En biopic om sångerskan Peggy Lees liv har varit på gång ett tag, men efter manusförfattaren Nora Ephrons bortgång 2012 sattes projektet på paus. Slashfilm rapporterar nu att produktionen går framåt igen, i samband med att Michelle Williams tar över huvudrollen, som tidigare var planerad att spelas av Reese Witherspoon.
 
Todd Haynes ("Carol", "Dark Waters"), som sedan tidigare stått som projektets regissör, behåller sin position. Distributionen förväntas hanteras av Metro-Goldwyn-Mayer.
 
Någon annan som har uttryckt intresse för filmen är världsartisten Billie Eilish, som nyligen har gjort låtar för såväl "No Time To Die" som "Euphoria". Exakt hur hon kommer stötta produktionen återstår att se.
 
Peggy Lees karriär spände sig över hela sju decennier, och hon blev under den tiden nominerad till 13 Grammys. Hon fick dessutom en Oscarsnominering för sin roll i filmen "Pete Kelly's Blues" (1955) , och kan höras som flera röster i originaldubben av "Lady och Lufsen". Biopicen kommer att gå under titeln "Fever", döpt efter Lees berömda cover på en sång av Little Willie John. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Detta är inte första gången vi ser Williams spela verklighetsbaserade roller. Hon gjorde det senast i miniserien "Fosse/Verdon", där hon spelade skådespelerskan och dansaren Gwen Verdon. Hon sågs senast på bioduken i "After the Wedding", och spelade i fjol in uppföljaren till Marvel-filmen "Venom".
| 5 februari 2021 12:00 |