Film

Skribent

Mats Karlsson

19 september 2014 | 21:00

Michael Nyqvist och Vera Vitali om "Min så kallade pappa"

Huvudrollsinnehavarna berättar om Ulf Malmros tilltag under inspelningen och blir utsatta för en tuff filmquiz.
Vera Vitali och Michael Nyqvist har huvudrollerna i Ulf Malmros drama "Min så kallade pappa", där Vera spelar Michaels dotter. En relation som inte uppskattas av Michaels karaktär Martin, men allt tar ny vändning när Martin får en stroke.

Ulf Malmros körde Filmdagbok på Instagram under hela inspelningen. Var ni medvetna om hans tilltag?

Mikael Nyqvist: Nej! Jag visste inte om det.

Vera Vitali: Jag märkte det i ett ganska tidigt stadium, men märkte däremot inte när han fotade. Men det var ganska roligt att få se det i efterhand. Micke har ju inte ens Instagram, så han har ju inte kollat det.

Michael: Nej, jag har inte det.

Michael, Malmros drog till Paris för att berätta om rollen du skulle spela. Tillhör det vanligheterna att regissörer åker sådana avstånd för att pitcha en roll?

- Nej, det är inte vanligt. Men det var faktiskt inte bara för det. Jag var i Paris och filmade och Ulf skulle komma ner och när vi var i köket i min lägenhet tog det fart. Vi diskuterade bland annat om vilket handikapp Martin (Nyqvists karaktär) skulle ha.

Vera, När du provfilmade fick du reda på vilka du skulle få spela mot?

- Jag provfilmade faktiskt mot Micke, så honom visste jag om. Jag fick rollen på stående fot, jag hann gå ut, men så öppnade fönstret mot gatan och sa att jag hade fått rollen. Det var en surrealistisk upplevelse att få rollen samma dag som man provfilmade.

Michael, du och Ulf är väldigt nära vänner privat, så hur fungerar det när ni är på inspelningsplatsen?

- Man stänger av det. Det var Vera och jag som kom varandra riktigt nära under inspelningen, så Ulf kände sig nog utanför.

Kolla in filmquizzet med huvudrollsinnehavarna nedan:


"Min så kallade pappa" får premiär idag på landets biografer.
| 19 september 2014 21:00 |