Film

Skribent

Daniel Feldt

3 augusti 2009 | 15:25

Michael Moores sista dokumentär...

... i alla fall på ett litet tag. Moore är snart aktuell med sin senaste dokumentär om kapitalism kallad "Capitalism: A Love story" och det kan vara hans sista enligt honom själv.

Michael Moore har många titlar på sitt visitkort: journalist, dokumentärfilmare, musikvideoregissör, filmregissör, politisk aktivist och författare. De senaste tjugo åren har dock ägnats åt att nästan enbart göra dokumentärer, varav flertalet blivit belönade.

Nu berättat Michael Moore för The Detroit News att hans nästa dokumentär, "Capitalism: A Love Story", kan vara hans sista. Åtminstone på ett bra tag. Moore har ett antal manus för spelfilmer som han här närmaste vill ägna sig åt.

- Jag har jobbat på två manus de senaste åren. Den ena är en komedi och den andra en deckare, och jag vill jättegärna göra dessa, säger han till The Detroit News.

Michael Moore har en gång tidigare gett sig in på spelfilmsarenan och resultatet blev "Canadian Bacon" från 1995 med John Candy. Filmen som handlar om hur den amerikanska presidenten iscensätter ett fiktivt krig mot Kanada för att sätta fart på ekonomin sågades av de flesta och blev mera kända som den sista film som John Candys fullbordade.

| 3 augusti 2009 15:25 |