Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 maj 2019 | 12:00

Michael J. Fox i ny tidsresefilm

En "Tillbaka till framtiden"-cameo i Netflix nya sci-fi-rulle "See You Yesterday".
Michael J. Fox har en gästroll i nya science fiction-dramat "See You Yesterday", berättar EW.com. Det är förstås en liten blinkning till en av hans mest ikoniska filmer. Regissören Stefon Bristol berättar:

- Dagen då vi filmade honom var mitt livs bästa dag. Jag skojar inte. "Tillbaka till framtiden" är en av mina största inspirationer som filmskapare, och här har jag en legend i min lilla film.

Michael J. Fox har varit sparsam med filmroller under hela 2000-talet, och syns mer i tv-serier. Här han har rollen som high school-lärare, i filmen om två tonåringar som upptäcker en tidsmaskin och försöker stoppa en tragedi. Spike Lee är med som filmens producent.
 
 
Bristol lyckades övertala Fox med ett brev, där han berättade om filmen och rollen. Han hoppas att karaktären kan inspirera lärare runt om i USA att inte förbise sina unga svarta elever, och att verkligen se potentialen i alla.

- När jag satt med honom mellan tagningar och frågade vad han tyckte om manuset sa han: "Jag läste inte manuset... jag gör det tack vare ditt brev. Jag älskade brevet, jag älskade konceptet, och jag uppskattar hur Spike Lee hjälper nästa generation filmskapare komma framåt. Därför var jag tvungen att göra det här."
 
 
"See You Yesterday" släpps på Netflix den 17 maj.
| 4 maj 2019 12:00 |