Film

Skribent

Alexander Svensson

21 september 2023 | 21:34

Michael Caine går (typ) i pension: "Jag kan inte gå ordentligt"

Vid 90 års ålder funderar Michael Caine nu på att avsluta sin legendariska skådespelarkarriär.
Michael Caines långa karriär började redan på 50-talet med teaterroller och har sedan dess dykt upp i både filmer och tv-serier. Han har bland annat gjort “Rivierans guldgossar”, “En bro för mycket”, “Children of Men” och “Kingsman: The Secret Service”, samt varit ett stående inslag i Christopher Nolans filmer. Men nu börjar slutet närma sig, om man ska tro Caine själv.
 
I en intervju med The Telegraph för att uppmärksamma sin senaste (och kanske sista?) film, “The Great Escaper”, så pratar Caine om sin ålder, och de besvär den medför.
 
- Jag är 90 år nu, och jag kan inte gå ordentligt och allt sånt. Jag är typ pensionerad nu.
 
I “The Great Escaper”, där spelar Caine en åldrad veteran från andra världskriget som flyr från sitt ålderdomshem för att bevista 70-årsjubileet för D-dagen i Frankrike. För vissa scener behövde han använda en käpp, då han har svårt att röra sig ordentligt.
 
- Jag gjorde de scenerna en gång och sen ramlade jag ihop. Men bara en tagning.
 
Det ska dock sägas att det här inte är första gången Michael Caine pratat om att gå i pension. Redan 2015 var han inne på att lägga ner, men bestämde sig ändå till sist för att fortsätta göra flera filmer. Men vem vet, Caine kanske inte lyckas skaka av sig pensionen den här gången.
| 21 september 2023 21:34 |