Film

Skribent

MovieZine

26 september 2016 | 09:30

Michael Bay försvarar sig efter nazi-kontroversen kring "Transformers: The Last Knight"

"Churchill hade haft ett leende på läpparna."
Vi skrev för någon dag sedan om hur "Transformers"-regissören Michael Bay hamnat i lite blåsväder då han låtit utsmycka Blenheim Palace till nazist-fäste. Slottet var nämligen också andra världskrigs-ikonen Winston Churchills födelseplats, och en grupp veteraner från kriget tog illa vid sig över Bays förmodade okänslighet.

Nu har Bay gett svar på tal i en intervju med BBC:

- Jag vill bara säga att folk inte har haft turen att få läsa manuset, och de vet inte att Churchill kommer att vara en stor hjälte i den här filmen. Och Churchill hade haft ett leende på läpparna om "Transformers: The Last Knight". De har inte sett filmen, de vet inte hur den slutar, och de förstår inte att Churchill är en hjälte i den här filmen. Så, som sagt, han hade haft ett leende på läpparna nu.

I och med citatet ovan verkar det alltså som att Churchill kanske kommer att vara med i "Transformers: The Last Knight". Vilket sällar honom till en rätt brokig skara där även King Arthur ska ingå.

- När ni ser filmen kommer ni att förstå. Jag har antagligen filmat fler krigsveteraner och aktiva militärer i mina filmer än någon annan regissör i världen. Jag skulle aldrig göra något för att förlöjliga veteraner.

"Transformers: The Last Knight" får premiär den 23:e juni år 2017.
| 26 september 2016 09:30 |