Skribent

Fredrik Adolvsson

15 april 2010 | 17:22

Michael Bay ända in i verkligheten

Moderskeppet MovieZine berättade idag om Michael Bays kommande televisionsprojekt, som gjorde mig smått exhalterad i rubrik och det tog inte längre än till artikeltexten innan jag hann bli besviken.

Bay gör action-tv lyder rubriken och jag såg framför mig en påkostad dieselstinn serie, en Bad Boys eller The Rock-liknande sak i följetongsformat. Någonting väldigt underhållande utan för mycket djup, fast samtidigt med mer karaktär än den genomsnittlige Michael Bay-filmen, eftersom TV-formatet skulle tillåta för viss arc åtminstone i karaktärerna och kanske även någon övergripande storyarc eftersom sådant är populärt nuförtiden. Ibland gillar jag Bay för vad han är, en underhållare, och under den tid det tog att läsa rubriken såg jag fram emot att få se hur det skulle gestalta sig på liten skärm.

Så blir det nu inte. Istället, visade det sig, handlar det om reality-TV. Det är en typ av television som jag har väldigt svårt att fastna för, även i de fall människor vars smak jag litar på bedyrar dess excellens (Top Gear ochTop Chef är ett par exempel jag kommer på, och visst känns det som jag borde uppskatta dem mer eller alls men det är stört omöjligt). Därmed slog mitt ointresse till med hastigheten hos en ruskigt effektiv råttfälla. Snap.

Trist. För mer information om Bays kommande äventyr - titulerad One Way Out - rekommenderas artikeln hos MZ, följ länken ett par stycken upp. Jag skulle kunna referera det referatet men har redan gått vidare till roligare nyheter.

| 15 april 2010 17:22 |