Film

Skribent

EvaEpic

23 mars 2012 | 21:01

MGM förlorar pengar på "The Girl With The Dragon Tattoo"

Det är inte riktigt lika illa som "John Carter" men MGM gick ut med att "The Girl With the Dragon Tattoo" tjänade in 231 miljoner dollar - inte de siffror som man förväntade sig.

Men det är trots allt  inte så dåligt för en 2,5 timme lång brutal film.

- Jag trodde att vi skulle tjäna 10% mer än vad vi gjorde, säger Gary Barber, producent, till The Playlist.
I januari gick Sony ut med att de kommer att göra uppföljarna "The Girl Who Played With Fire" och "The Girl Who Kicked The Hornet's Nest". Men enligt Barber är detta bara möjligt om de får ordning på på ekonomin.
Det är inte heller säkert om David Fincher kommer att regissera de kommande filmerna, men oavsett vad som händer så kommer han få 5 miljoner dollar.

Fincher och studion fick även munhuggas en del med studion, exempelvis om castingen av Rooney Mara som Fincher fick slåss för, och längden på filmen.

Innan man går vidare med de kommande projekten ska MGM se över hur försäljningen av DVD och Blu-ray filmerna går (och DVD:n ser jäkligt ball ut, kolla här). Sen kommer budgeten förmodligen kapas till mindre än 90 miljoner dollar. 
 
Men vem vet, efter fighten med Netflix om "House of Cards" så är "The Girl With The Dragon Tattoo" småpotatis i jämförelse, och i framtiden är Fincher kanske villig att kompromissa.  

| 23 mars 2012 21:01 |