Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

11 april 2014 | 19:01

"Merlin" i Gillian Andersons hyllade kriminalserie

Colin Morgan, som spelade titelrollen i fantasyserien "Merlin - visad i SVT 2, har fått en huvudroll i brittiska thrillern "The Fall".

Drygt ett år efter att den populära sagoserien tog slut har nu den nordirländske 28-åringen bokat in ett nytt BBC-gig, som kriminalkommissarie Tom Anderson i den andra säsongen av "The Fall".

"The Fall" handlar om hur en seriemördare i Belfast - intressant nog döpt till Phil Spector (!) och spelad av "Fifty Shades of Grey"-skådespelaren Jamie Dornan - gäckar polisen och polisutredningens ledare Stella Gibson (Gillian Anderson). Morgans rollfigur tas in för att hjälpa till i utredningen som gått i stå.

- Jag är verkligen glad för att få ingå i casten till "The Fall" för vad som kommer att bli en både spännande och gripande andra säsong. [Skaparen] Allan Cubitt har gjort ett fantastiskt jobb med manuset, säger Morgan till The Guardian.

"The Falls" inledande fem avsnitt visades i Storbritannien i maj förra året och blev både en kritikerhit och BBC2:s största dramapremiär på åtta år. Gillian Anderson sa i en intervju med Svenska Dagbladet i februari att hon älskar rollen som Stella Gibson.

- Jag blev handlöst förälskad i min rollfigur, det är nog en av mina absoluta favoriter av alla roller jag spelat.

Den nya omgången är under inspelning. Första säsongen finns att streama på svenska Netflix sedan i höstas.

Ser du fram emot säsong två? Kommentera nedan!

| 11 april 2014 19:01 |