TRAILER

Skribent

Andreas Samuelson

26 juli 2022 | 17:30

Trailerpremiär: Mer skräck och slakt i ”Pearl” - prequeln till ”X”

”X” var en av årets mest positiva överraskningar inom skräckgenren och nu får vi en smygtitt på dess kommande prequel ”Pearl”
Första filmen utspelades på 1970-talet då en porrfilmsinspelning tar plats på en gård ägd av ett kusligt, äldre par. En lika spännande som våldsam skräckfilm med sund dos 70-talskänsla som bland alla franchises stack ut med sin originalhistoria. En prequel med titeln ”Pearl” (efter en av huvudkaraktärerna) smygfilmades samtidigt som denna och nu är trailern här.
 
Denna gång är tidsperioden första världskriget och titelkaraktären (återigen spelad av Mia Goth) vill ivrigt bli en stor stjärna men ser ut att bli vansinnig på kuppen. Liksom i originalfilmen ser det ut att bli en härlig kombination av blodigt våld och ruggig psykologisk skräck. Håller denna samma kvalitet som första filmen så kan både West och Goth se sig som etablerade stjärnor inom genren.
 
Se trailern här:
 
 
Ti West (tidigare känd för indieskräck som ”The House of the Devil”, ”The Innkeepers” och ”The Sacrament”) regisserar återigen efter ett manus av han själv och Goth. Andra skådespelare är David Corenswet (”Hollywood”, ”The Politician”), Tandi Wright (”Love and Monsters”) och Matthew Sutherland (”The Nightingale”).
 
Filmen har premiär i USA 16 september.
| 26 juli 2022 17:30 |