Serie

Skribent

Patrik Jonsson

31 maj 2012 | 21:30

Mer pirater till TV-rutan

I veckans TV-rapporter berättar vi vilka TV-serier som inte fick plats i höst och som förpassas till våren.

Ja det var två veckor sedan den förra artikeln, tiden har gått fort och nu får man väl ändå säga att man står och precis ska ta steget över till sommaren, trevligt. Det har dock hänt en hel del i serievärlden även under dessa två veckor så det är väl lika bra att vi kastar oss rakt in i den ljuvliga TV-smeten med en gång!

Jag tänkte att jag skulle börja med att berätta vilka av de nya serierna, som jag rapporterade om i den förra artikeln, som inte kommer att få en höstpremiär, med andra ord de serier som tilldelades en vårpremiär.
Hos NBC så hittar vi "Hannibal", "1600 Penn", "Next Caller", "Do No Harm", "Infamous" och passande nog "Save Me", hos Fox så gäller det "The Followers", "The Mob Doctor" och "The Goodwin Games".

ABC har valt att hålla på "How To Live With Your Parents...", "Family Tools", "Mistresses" ,"Red Widow" och "Zero Hour", medans CBS endast snålar med "Golden Boy" och "Friend Me" och hos deras systerkanal CW har man valt att vänta med "The Carrie Diaries" och "Cult". Dessa serier får alltså inte sina premiärer förrän till våren och det lär väl fyllas på med ett par ytterligare också innan det här året är över, so stay tuned!

Pirater verkar vara glödheta i TV-branschen just nu, först så rapporterade FX om deras "Port Royal" och för bara några veckor sedan så avslöjade Starz sina planer kring "Black Sails". Nu så har även NBC hoppat på trenden och deras serie heter "Crossbones" och ska baseras på boken "The Republic of Pirates" av Colin Woodard. Serien kommer att utspela sig under "piraternas gyllene år" 1715-1725 och den kommer att fokusera på legendariske Blackbeard, eller ja, Svartskägg då om ni så vill.

Man kanske inte hoppar jämfota av glädje då man hör att det är NBC som ligger bakom det hela, men det är faktiskt så att det är Neil Cross, mannen bakom BBC:s fantastiska serie "Luther", som har skrivit manuset och som kommer att stå som producent. Detta faktum gör ju definitivt det hela bra mycket mer intressant.
"Crossbones" har f.ö. fått fullt förtroende av NBC vilket betyder att en säsong på tio avsnitt är beställda och produktionen väntas dra igång redan i höst. En pirat-trend, inte mig emot och vart ställde jag nu rommen...?

Det var inte för allt så länge sedan som Tim Roth och hans "Lie to Me" blev nedlagt av Fox, men nu verkar det dock som att han redan är tillbaka. Roth har nämligen en ny serie på gång för FX och det hela ska bli en slags bankrånarserie som ska produceras av Alexander Cary ("Homeland") vilken han senast jobbade med under inspelningen av just "Lie to Me".

Gänget från filmen "The Other Guys"; Mark Wahlberg, Will Ferrell och Rob Riggle har parat ihop sig med självaste HBO för att göra en komediserie som skall utspela sig på Wall Street under mitten av 80-talet.
Serien, som ännu saknar titel, är skapad och ska produceras av Rob Riggle själv som även kommer att göra en av huvudrollerna tillsammans med Ferrell och Wahlberg. Även manusförfattarna Adam McKay och Chris Henchy från "The Other Guys" är ombord och har självfallet till uppgift att skriva själva manuset till serien.

Tydligen så räcker det inte med endast en TV-serieversion av "The Silence of the Lambs", NBC kommer, som det tidigare rapporterats om, att sända deras "Hannibal" till våren och nu har även Lifetime en serie på gång som går under namnet "Clarice". Medans "Hannibal" kommer att fokusera på FBI-Agenten Will Graham så kommer "Clarice", precis som det låter, att fokusera på Clarice Starling. Nåväl, vi får väl se vilken av serierna som vinner mest publik då det väl beger sig, att en av serierna överlever skulle väl kunna vara tänkbart, men knappast båda två.

Fler filmer i serieversioner verkar det bli då Sean Durkin, som senaste regisserade "Martha Marcy May Marlene", just nu håller på att göra en adaption på "The Exorcist", ja med en "tvist" enligt egen utsago.
Serien är ännu inte kopplad till någon specifik TV-kanal och det här heller inte klart vem som på bästa sändningstid kommer att få snurra på skallen och kasta upp.

Nyheter i korthet;

Både Sarah Jessica Parker och Kate Hudson kommer att göra gästroller i den kommande säsongen av "Glee", för Hudson gäller det dessutom hela sex avsnitt.

Det ryktas om att Stephen Fry och Hugh Laurie kommer att återförenas på TV igen, projektet är dock fortfarande hemligt.

A&E har lagt ned "Breakout Kings", två säsonger blev det alltså innan den fick smaka på yxan.

Lifetime funderar på att plocka upp Marc Cherrys "Devious Maids" efter att ABC nobbade den.

USA Network har släppt en trailer till den 6 avsnitt långa "Political Animals" med Sigourney Weaver som har premiär söndagen den 15:e juli.

Ja och FX har släppt en smått underbar liten teaser till sommarens Charlie Sheen-dos "Anger Management" som har premiär den 28:e juni.

CBS:s nedlagda serie "Unforgettable" kanske får nytt liv hos endera TNT eller Lifetime då kanalerna nu undersöker dess chanser, jag hoppas dock inte på detta. Det finns tonvis med andra serier som förtjänar ett nytt förtroende så mycket mer än trista och smålöjliga "Unforgettable".

AMC har avslöjat premiärdatumet för den femte säsongen av "Breaking Bad" och det är den 15:e juli som gäller, den andra säsongen av deras västernserie "Hell on Wheels" har i år premiär redan den 12:e augusti.

History Channel har värvat sin första skådespelare till deras storslagna dramaserie "Vikings" och det är Gabriel Byrne som har fått rollen som Earl Haraldson, en slags nemesis till Ragnar Lothrok (som alltså ännu inte blivit rollsatt).

Apropå just History Channel så slog deras miniserie "Hatfields & McCoys", med Kevin Costner och Bill Paxton, nytt rekord för en dramaserie på kabelkanal då det första avsnittet av serien sändes i måndags. Sammanlagt så sågs avsnittet av över hela 17 miljoner, så grattis History Channel!

Fox har sålt serien "Fringe" till Science Channel, ifall detta betyder att serien får en ev. fortsättning efter den femte säsongen återstår dock att se. Även en annan serie, horribla "Pan Am", kanske kan få nytt liv då Amazon funderar på att köpa upp den.

Ja sommar har det blivit och det betyder ju även en ny säsong av "True Blood" så jag rundar helt enkelt av denna vecka med en trailer för den femte säsongen. Jag länkar även här till ett sändningsschema för sommaren (som automatiskt kommer att fyllas på vartefter premiärdatum görs offentliga). Vi hörs igen nästa vecka!

| 31 maj 2012 21:30 |