Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 april 2019 | 09:30

Mer humor utlovas i "Annabelle Comes Home"

Regissören vill blanda skräck med skratt.
Som manusförfattare har Gary Dauberman skrivit flera av filmerna i "Conjuring"-serien. Nu är det hans tur att regidebutera inom samma franchise. Dauberman står för både manus och regi på kommande "Annabelle Comes Home", och han hintar om en lite mer lättsam ton i filmen.

- Jag är inget stort fan av skräckkomedier, men jag älskar komedi i mina skräckfilmer, om det låter logiskt. Jag gillar lättsamma ögonblick. Jag gillar att låta publiken skratta och sedan skrämma dem direkt. Så jag har lekt lite mer med det, berättade han för Comicbook.com under ett inspelningsbesök.

Den tredje filmen om skräckdockan Annabelle tar oss hem till familjen Warren (Patrick Wilson och Vera Farmiga), där dockan hålls inlåst med andra otäcka och övernaturliga fynd. Familjens tonårsdotter och hennes vän får bekymmer när de råkar väcka ondskan till liv. Dauberman säger att filmens humor kom naturligt:

- Det passar tjejerna, för de är så energiska. Att ha tonåringar i huset skapar en viss ton. Vi gör inget utanför ramarna, men jag tror vi har några mer lättsamma ögonblick som kanske inte fanns där i de två första filmerna.
 
 
"Annabelle Comes Home" får svensk biopremiär 28 juni.
| 10 april 2019 09:30 |