Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 februari 2018 | 09:45

Mer än en "Star Wars"-serie planeras till den nya Disney-appen

Efter nyheten om att "Game of Thrones"-skaparna ska skriva och producera en rad nya Star Wars-filmer, avslöjade Disney att det även blir fler tv-serier.
THR har tagit del av Bob Igers (Disneys VD) samtal med aktieägarna, som ägde rum under tisdagen. Under det samtalet avslöjade Iger att de snart kan avslöja vilka som arbetar på en av deras kommande Star Wars-serier. 
 
- Vi utvecklar inte bara en, utan flera nya Star Wars-serier direkt till vår kommande Disney-app. Vi är snart redo att avslöja vilka som arbetar med en av dessa för oss. Eftersom allt inte riktigt är helt slutförhandlat, kan jag inte avslöja mer än så i nuläget. Jag tror att ni kommer att finna nivån av talang på tv-sidan att vara väldigt hög också.
 
 
Iger förklarade också varför "Game of Thrones"-skaparna fick förtroendet för en rad filmer - istället för någon av de nya tv-serierna som alltså också är under produktion.
 
- Deras intresse låg i att skapa en filmserie baserad i Star Wars-universumet och vi har faktiskt pratat med dem under en ganska lång tid. Vad jag vet har de aldrig uttryckt något intresse i att skapa en tv-serie hos oss. De har en idé för ett antal filmer och vid ett senare tillfälle är jag säker på att vi kan avslöja för er vilka de kommer att bli. De är fokuserade till en specifik punkt i Star Wars-mytologin och kommer att ta sig därifrån.
 
Det var sedan tidigare känt att det skulle komma en live action-serie i Star Wars-universumet lagom tills att Disney släpper sin app i slutet av 2019. Det framgår inte i Igers uttalande om de andra tv-serierna också är live-action, eller om det även kan röra sig om nya animerade serier - med tanke på att den omtyckta animerade "Star Wars Rebels" läggs ned nu under 2018, är det inte helt omöjligt.
 
"Star Wars" fortsätter att växa så det knakar med Disney bakom spakarna. Är du fortfarande sugen på fler tv-serier och filmer - eller börjar det bli för mycket? Kommentera gärna nedan!
| 7 februari 2018 09:45 |