Film

Skribent

Melody Sasha Ohlsson

23 september 2023 | 16:00

Mellanvästern lockar med ännu en våldsam historia i nästa "Fargo"

I en teaser till Fargo säsong 5 ser vi Juno Temple ladda upp med pistol, taser och baseballträ för vad som komma skall.
Den femte säsongen av Fargo utspelar sig 2019 och följer hemmafrun Dot Lyon som bor med sin man Wayne Lyon i Amerikanska mellanvästern.
 
Dot, spelad av Juno Temple från succéserien ”Ted Lasso”, har ett hemligt, mörkt förflutet som kommer allt närmre och tillslut blir hon så desperat att hon tackar ja till hjälp från sin dömande svärmor Lorraine. Lorraine, spelad av Jennifer Jason-Leigh som hyllades för sin roll i ”The Hateful Eight”, är inkasserare av skulder och väldigt inflytelserik i staden. Men vad som skulle vara en räddning för Dot blir snart allt mer komplicerat när hon måste fly undan den hotfulla sheriffen Tillman, hans besvikelse till son Gator och omkringresande man vid namn Ole Munch.
 
 
Förutom Juno Temple och Jennifer Jason-Leigh är även resten av casten full av stjärnor. Jon Hamm som spelade Don Draper i ”Mad Men”, spelar Sheriff Tillman, Joe Keery som har den populära rollen som Steve i ”Stranger Things” spelar hans son Gator, David Rhysdal från ”Black Mirror” spelar Dots make Wayne Lyon, och Sam Spruell och Lukas Gage från ”Taken 3” respektive ”The White Lotus spelar Ole Munch och Lars Olmstead.
 
Den femte säsongen av "Fargo" är precis som de tidigare fyra en fristående säsong med nya karaktärer. "Fargo" är inspirerad av filmen med samma namn från 1996 av Joel och Ethan Coen, och de båda bröderna är exekutiva producenter av serien precis som seriens skapare Noah Hawley.
 
Kommer du att titta när den släpps?
| 23 september 2023 16:00 |