Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 november 2023 | 08:00

"Scream"-stjärnan Melissa Barrera talar ut: "Jag vägrar sitta tyst"

Skådespelerskan fick nyss sparken från kommande "Scream VII" efter kontroversiella uttalanden om Israel-Hamas-konflikten.
"Scream"-stjärnan Melissa Barrera gör sitt första offentliga inlägg sedan hon fick sparken från nästa del i skräckserien.
 
I en serie inlägg på Instagram visade Barrera stöd för Palestina, och anklagade Israel för folkmord. Filmbolaget Spyglass Media tolkade hennes inlägg som anti-semitiska och valde att ge henne kicken. Nu försvarar hon sig med nya kommentarer i sociala medier.
 
"Jag fördömer antisemitism och islamofobi. Jag fördömer hat och fördomar mot alla grupper av människor" skriver Barrera i en Instagram Story.
 
"Som latina och stolt Mexicana känner jag ett ansvar för att göra mig hörd. Därför försökte jag att använda min plattform för att dra uppmärksamhet till ämnen jag bryr mig om. Varje person på denna jord - oavsett religion, hudfärg eller sexuell läggning - förtjänar samma rättigheter och såklart frihet", fortsätter hon.
 
"Jag ber varje dag för ingen mer död, inget mer våld och för en fredlig samexistens. Jag kommer fortsätta att tala för dem som behöver det mest, och stötta mänskliga rättigheter och frihet."
 
Barrera avslutar med orden: "Tystnad är inte ett alternativ för mig."
 
Melissa Barrera och Jenna Ortega spelade systrarna Sam och Tara Carpenter i den femte och sjätte "Scream"-filmen. De tog över som nya huvudroller och gav filmserien en välbehövlig nystart. Men den sjunde filmen, tänkt att spelas in under 2024, får se sig om efter nya stjärnor. Igår hoppade nämligen Jenna Ortega av och hon skyller på att hon ska filma "Wednesday" säsong 2.
| 23 november 2023 08:00 |