Spel

Skribent

Anders Eklöf

14 december 2021 | 10:00

Mega Man blir live action-film på Netflix

Den blå bombaren kommer snart till en streamingtjänst nära dig.
Att en live action-film baserad på spelfiguren Mega Man är på gång har varit känt ett bra tag, men nu har sajten IGN källor på att den är i tidig utveckling och kommer till Netflix. 
 
Projektet är inte officiellt bekräftat av Netflix, men filmens produktionsbolag Supermarché skrev nyligen på sin hemsida att samarbetet existerar. 
 
- Filmer som är på gång inkluderar en adaption av Capcoms "Mega Man" för Chernin Entertainment och Netflix, som de skrev och regisserar (Henry Joost and Ariel Schulman), stod det tidigare på hemsidan. 
 
 
Filmen utannonserades för första gången 2018 i samband med släppet av spelet "Mega Man 11". Henry Joost och Ariel Schulman skriver och regisserar filmen tillsammans, som tidigare gjort bland annat "Catfish" och "Paranormal Activity 3". 
 
- Vi är superglada. Jag tror att vi kommer att ha några stora nyheter snart. Jag kan inte säga så mycket just nu, men det är ett projekt som ligger oss väldigt nära och varmt om hjärtat, har Henry Joost sagt till IGN tidigare. 
 
Att Netflix skulle plockat upp projektet låter inte alls orimligt, med tanke på att de har en bakgrund av att producera serier och filmer baserade på spel som "Castlevania" och "Arcane", samt mängder av kommande. 
 
Det första Mega Man spelet släpptes till Nintendo Entertainment System 1987 och skapades av det japanska spelbolaget Capcom. Sedan dess har det fått mängder av uppföljare och spinoff-serier som "Mega Man X" och "Mega Man Battle Network". Spelen handlar ofta om att robotpojken Mega Man måste besegra åtta andra robotar som är skapade av den onda Dr Wily. 
 
Vad tycker du om Mega Man? Tror du att det kan fungera som film? 
| 14 december 2021 10:00 |