Serie

Skribent

Alexander Svensson

29 oktober 2023 | 12:15

Matthew Perry missade nästan rollen i "Vänner"

Den tragiskt avlidne Perry fick nästan stå över rollen som Chandler Bing.
Skådespelaren Matthew Perry avled under natten, 54 år gammal. Orsaken uppges ha varit drunkning. Det de flesta minns Perry för är utan tvekan sitcom-serien “Friends”, där han spelade Chandler Bing. Men det var väldigt nära att han missade rollen.
 
I en intervju med Seth Meyers från 2015 som uppmärksammats av People berättade Perry att han, när “Friends” skulle göras, var under kontrakt för att spela in vad som verkar ha varit en väldigt udda sci-fi-serie kallad “LAX 2194”.
 
- Jag var otillgänglig eftersom jag fått en roll i ett pilotavsnitt för serien “LAX 2194” som handlade om bagagehanterare vid L.A. Airport år 2194. Jag gick runt i en futuristisk tröja, och små personer spelade aliens, och sorterade jag deras bagage, och det var mer eller mindre hela serien.
 
Mitt under bagagesorterandet trillade manuset för “Friends” ner i Perrys brevlåda, och han kände direkt att det materialet var betydligt bättre än det han hade att jobba med i “LAX 2194”. Men eftersom Perry redan skrivit på för att baxa väskor åt flygnödiga små aliens i Los Angeles så kunde han inte tacka ja.
 
- Det gjorde mig galen att jag inte kunde ta rollen, säger Perry till Meyers.
 
Som tur var så var det fler än Perry som inte tyckte att bagagehantering för rymdvarelser höll som seriekoncept.
 
- Till slut var det någon på Fox som sade: “vi tittat på pilotavsnittet och det är det värsta vi någonsin sett Han (Perry) är tillgänglig”.
 
Så Matthew Perry lämnade den futuristiska flygplatsen och flyttade in i lägenhet 19 i Greenwich Village med Joey Tribbiani, och resten är historia.
 
Vila i frid, Matthew Perry!
 
| 29 oktober 2023 12:15 |