Film

Skribent

MovieZine

27 januari 2024 | 19:00

Matthew McConaugheys nya filmroll blir hans första på fem år

Skådespelaren har inte synts på vita duken sedan 2019 års "The Gentlemen".
Har du saknat att se Matthew McConaugheys nuna? Skådespelaren har nämligen inte synts på film eller tv sedan 2019, då i Guy Ritchies "The Gentlemen" (även om han har gjort en och annan röstroll sen dess).
 
Nu verkar han dock ha vaknat upp ur sin dvala, och är sugen på att filma igen. Hollywood Reporter rapporterar om att "The Lost Bus" ser ut att bli McConaugheys nästa filmprojekt.
 
"The Lost Bus" berättar den sanna historien om Kaliforniens dödligaste brand som härjade år 2018, och slukade staden Paradise. 85 personer miste livet innan brandkåren fick stopp på elden. Här kommer vi få följa en hjältemodig bussförare och en lärarinna som tillsammans körde en skolbuss full av elever till säkerhet.
 
Planen är att Paul Greengrass ("22 July", "Captain Phillips") ska regissera dramathrillern åt Apple. Jamie Lee Curtis kan få den andra huvudrollen.
 
Vad gäller McConaughey så hördes han senast i rollen som Elvis Presley i den animerade (och kortlivade) Netflix-serien "Agent Elvis". Han jobbar också på en komediserie tillsammans med vännen och "True Detective"-kollegan Woody Harrelson.
| 27 januari 2024 19:00 |