Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 januari 2020 | 23:05

Matthew McConaughey gör ny tv-serie med "True Detective"-skaparen

Den Oscarsvinnande skådespelaren spelar huvudrollen i Nic Pizzolattos nya kriminaldrama-serie "Redeemer" hos kvalitetskanalen FX.
Många håller den första säsongen av HBO:s "True Detective" som en av de bättre tv-säsongerna som någonsin har gjorts. Nic Pizzolattos manus och Cary Fukunagas regi fungerade på ett nästan magiskt sätt tillsammans med Matthew McConaugheys och Woody Harrelsons skådespel i huvudrollerna som två poliser - med en gemensam hemlighet.
 
Det två efterföljande säsongerna av antologiserien "True Detective" (som följt olika poliser i varje säsong) har inte riktigt tagits emot lika väl, även fast de båda har hållt en långt högre nivå än många andra kriminaldraman som vi har fått under de senaste åren.
 
Enligt TVLine har McConaughey och Pizzolatto fått grönt ljus, av den amerikanska kabeltv-kanalen FX, för en helt ny serie. "Redeemer" baseras på Patrick Colmans bok "The Churchgoer" (2019) och handlar om en pastor som tar ett jobb som säkerhetsvakt och blir involverad i sökandet efter en försvunnen kvinna i Texas. Likt "True Detective" verkar det dessutom som att den nya serien kommer att utspela sig i olika tidslinjer.
 
 
Det är i nuläget oklart vilka andra skådespelare, manusförfattare eller regissörer som är knutna till "Redeemer", men faktumet att serien ligger hos FX och redan har McConaughey i huvudrollen kommer säkerligen kunna locka en hel del intressanta namn till projektet.
 
HBO har inte lagt någon beställning på en fjärde säsong av "True Detective" än, men enligt Deadline kan det finnas planer på att låta någon annan ta över som showrunner, efter att Pizzolatto nu hoppar över till FX... men det återstår givetvis att se.
 

Läs också: Därför blir det (troligen) inga fler säsonger av "Watchmen"

 
Är du sugen på att se vad McConaughey och Pizzolatto kan hitta på hos FX? Kommentera gärna nedan!
| 28 januari 2020 23:05 |