Film

Skribent

Mats Karlsson

5 januari 2018 | 19:00

Matt Reeves inleder samarbete med Netflix

"The Batman"-regissören låter streamingjätten få första tjing på hans kommande filmproduktioner.
Medan många inväntar besked om Ben Afflecks medverkan i Matt Reeves "The Batman" har nu regissören inlett ett samarbete med Netflix. Reeves kommer låta Netflix få första tjing på filmer som produceras genom sitt produktionsbolag 6th & Idaho, rapporterar Deadline.
 
Reeves har idag samma avtal med Fox, men det kommer att flyttas över till Netflix. Det kommer att innebära att alla filmer som produceras via Reeves produktionsbolag 6th & Idaho får Netflix första tjing på. Det inkluderar även de 6th & Idaho-producerade filmer som Reeves regisserar.
 
Det är ett stort steg framåt för Netflix som återigen visar att de verkligen satsar på väletablerade namn. Enligt branschtidningen är det Netflix förhoppning att Reeves ska bli en viktig filmleverantör åt dem.
 
- Matt är en fantastisk historieberättare med en unik vision och hans CV talar sitt tydliga språk. Vi på Netflix samarbetar med de bästa filmmakarna och vi vet vad Matt och hans team kommer att tillföra vår globala publik. Vi kan inte vara mer exalterade med att hälsa honom välkommen till Netflix-familjen, säger Scott Stuber på Netflix.
 
Även Reeves passade på att lämna ett uttalande:
 
- Netflix är i framkant med att låta filmmakare att nå sin publik. Det ska bli riktigt kul att få jobba med Scott och våra team för att hitta och skapa spännande och karaktärscentrerade genrefilmer, säger Reeves.
 
Blir ni peppade på att Reeves kommer att bidra med filmiskt innehåll till Netflix?
| 5 januari 2018 19:00 |