Film

Skribent

Alexander Svensson

19 februari 2024 | 22:45

Matt Damon om sin framtid som Bourne: "Jag blir inte yngre"

Matt Damon hoppas på att kunna göra en sista “Bourne”-film, men klockan tickar.
Matt Damon har sedan 2002 gjort Jason Bourne till en av filmvärldens stora actionhjältar. Damon har gestaltat Bourne i totalt fyra filmer, varav den senaste, “Jason Bourne”, släpptes 2016. Nu hoppas Damon på att få återvända till franchisen, och karaktären, en sista gång.
 
Under ett besök vid “The Late Show with Stephen Colbert” så kom Bourne på tal, och Damon pratade om att han håller tummarna för att den “Bourne”-film som regissören Edward Berger jobbar på blir verklighet:
 
- Han (Edward Berger, reds.anm) sade att han hade en idé. Jag skulle älska att få jobba med honom, så han arbetar på det. Jag är lika spänd på att se om det blir av som du är. Jag hoppas att det blir bra och att vi kan göra det.
 
Senaste gången det vankades "Bourne"-film så var ingen mindre än Alicia Vikander med på tåget.
 
Damon lägger dock till att han inte kommer att kunna spela Jason Bourne för evigt.
 
- Förr eller senare måste någon annan ta över. Jag blir inte yngre.
 
Förhoppningsvis hinner Berger få fart på sin “Bourne”-rulle innan Damon känner att klockan tickat färdigt. Men sedan kanske det är dags att antingen pensionera Bourne, eller byta skådespelare. Ett försök att låta filmserien leva vidare utan Damon gjordes i 2012 års "The Bourne Legacy" med Jeremy Renner i huvudrollen som nya karaktären Aaron Cross, men det blev inte långvarigt.
 
Vill du se en till “Bourne”-rulle med Matt Damon? Vem tror du skulle kunna ta över när han lägger rollen på hyllan?
 
| 19 februari 2024 22:45 |