Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

18 februari 2024 | 16:00

Mats Strandbergs bästsäljande skräckroman "Hemmet" blir film

Den som längtar efter mer Mats Strandberg efter "Konferensen" kommer snart få sin önskan uppfylld.
Mats Strandbergs andra skräckroman "Hemmet" ska bli film, avslöjar Screen Daily. Det är den tredje filmatiseringen på någon av Strandbergs böcker, efter "Cirkeln" (som han skrev med Sara B. Elfgren) och förra årets Netflix-slasher "Konferensen".
 
Bakom kameran ställer sig Mattias J. Skoglund, som regidebuterande 2013 med den charmiga, småtragiska och kriminellt undersedda "Losers". På senare tid har han skapat, skrivit och regisserat tv-serien "Deg".
 
Vad är grejen med "Hemmet", då? Så här säger Skoglund:
 
- Det som gör berättelsen så skrämmande i slutändan är att den bygger på det hot som kommer inifrån; den stora rädsla vi alla delar för att förlora kontrollen över vår egen verklighet
 
"Hemmet" handlar om Joel som äntligen lyckats ordna plats åt sin mamma Monika på ett demensboendet. När hon flyttar in på boendet blir hon snabbt sämre, får alltmer våldsamma utbrott, och verkar veta saker hon inte borde ha en aning om. Det är som om något okänt tagit över.
 
Det här är faktiskt inte första gången Mattias Skoglund filmatiserar "Hemmet". 2017, samma år som boken släpptes, gjorde han en väldigt kort kortfilm inspirerad av den.
 
Standberg och Skoglund samarbetar på manuset till långfilmsversionen av "Hemmet", börjar spelas in på Gotland i vår.
 
Du kan kolla in kortfilmen "Hemmet" här:
 
| 18 februari 2024 16:00 |