Serie

Skribent

MovieZine

5 oktober 2023 | 15:00

Krigsserien ”Masters of the Air” landar på Apple TV+ i januari - se första bilderna här

Äntligen dags! Snart kommer Tom Hanks och Steven Spielbergs tredje stora krigsserie efter ”Band of Brothers” och ”The Pacific”.
Idag släpps de första bilderna från det hajpade krigsdramat ”Masters of the Air” – och samtidigt avslöjas premiärdatumet. Den 26 januari får miniserien sin streamingpremiär på Apple TV+.
 
”Masters of the Air” är ett actionfyllt drama som följer den sanna historien om en amerikansk bombflygsdivision under andra världskriget. Bakom serien står Steven Spielberg, Tom Hanks och Gary Goetzman som också producerade ”Band of Brothers” och ”The Pacific”, två tunga HBO-serier.
 
 
På den stjärnspäckade rollistan finns "Elvis"-stjärnan Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Rafferty Law, Barry Keoghan, Josiah Cross, Branden Cook och Ncuti Gatwa.
 
- “Masters of the Air“ är en hyllning till de tappra män i den åttonde flygdivisionen, som genom sitt mod och brödraskap bidrog till att segra över nazisterna under andra världskriget”, säger exekutiva producenten Gary Goetzman i ett pressmeddelande.
 
- Tom och Steven har alltid velat filmatisera vad vår författare Don Miller kallat för en "unik händelse i krigsföringens historia". Vi är så glada att Apple TV+ har givit oss möjligheten att föra samman så många talangfulla människor, framför och bakom kameran, för att berätta denna viktiga historia.
 
 

Det här handlar "Masters of the Air" om

 
“Masters of the Air” är baserad på Donald L. Millers bok med samma namn. Serien följer männen från den 100:e bombflygsdivisionen, också kallad ”The Bloody Hundredth”, och deras farliga bombräder över Nazityskland.
 
De brottas med iskalla väderförhållanden, syrebrist och en ren skräck i striderna som sker dryga 7 600 meter ovanför marken. ”Masters of the Air” skildrar det psykologiska och känslomässiga priset som betalades av de unga männen för att besegra Hitlers skräckherravälde. Några sköts ner och tillfångatogs, andra skadades eller dödades. Och några hade turen att ta sig hem. Oavsett vilket öde som kom var och en till mötes, var kriget en stor börda för dem alla.
 
”Masters of the Air” är enorm i både skala och omfattning och skildrar en unik och avgörande del av världshistorien. Från sydöstra Englands idylliska byar, till de förödande tyska fånglägren.
 
Vid premiären 26 januari 2024 släpps de två första avsnitten (av totalt nio) på Apple TV+. Därefter släpps ett nytt avsnitt i veckan fram till den 15 mars.
 
| 5 oktober 2023 15:00 |