Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 mars 2018 | 09:00

Marvel TV stoppar Donald Glovers animerade "Deadpool"-serie hos FX

"Kreativa meningsskiljaktigheter" anges som förklaring till varför det Donald Glover-ledda projektet inte kommer att bli av hos FX.
FX bekräftade under lördagen att de har valt att gå skilda vägar med Marvel TV gällande Donald Glovers animerade "Deadpool"-serie, enligt uppgifter till Variety.
 
"Kreativa meningsskiljaktigheter" lär dock bara vara ett fint sätt att säga att Marvel TV inte låter Donald Glover göra serien som han vill. FX försäkrar däremot att de kommer fortsätta att samarbeta med Marvel TV gällande Noah Hawleys "Legion".
 
Donald Glover skulle ha skapat den nya tv-serien tillsammans med sin bror Stephen. De ligger båda bakom den enormt hyllade (Golden Globe och Emmy-vinnade) tv-serien "Atlanta" hos FX, i vilken Donald själv spelar huvudrollen som Earn Marks.
 
 
Tanken var att Glover-bröderna skulle stå för manuset medan de som animerat "Archer"-serien skulle få animera den nya "Deadpool"-serien. Ett samarbete som hade fått många fans peppade på det nya projektet - som nu alltså inte verkar bli av. Det återstår fortfarande att se om Marvel TV tar projektet till någon annan distributör, eller om de väljer att utveckla serien själv till den nya Disney-apppen som släpps under 2019.
 
Deadpool-fansen har däremot fortfarande (den oanimerade) "Deadpool 2" att se fram emot i maj - en film vars trailer ser ut att bli en djupdykning i ren och skär galenskap. Den andra säsongen av "Atlanta" har redan börjat rulla i USA, men kommer här i Sverige att få sin premiär (hos FOX Sverige) i början av april.
 
Vad tycker du om att vi aldrig kommer att få se Donald Glovers version av en animerad "Deadpool"-serie? Kommentera gärna nedan!
| 25 mars 2018 09:00 |