Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 april 2014 | 17:01

Marvel tar livet av Wolverine

X-Mens frontfigur tackar för kaffet, plockar ner skylten, och kilar vidare i höst.

Även om superhjältar har blivit en stor del av filmvärlden, brukar vi inte rapportera om vad som händer i serietidningarnas universum. Så länge de inte får för sig att döda Wolverine, vilket är precis vad som sker nu.

Marvel Comics planerar att ta livet av en av sina mest kända karaktärer i höst. I fyra nummer kallade "Death of Wolverine" kommer mutanten och X-mannen att möta den förste motståndare som han inte kan övervinna:

- Wolverine har alltid segrat, oavsett vem han slåss mot. Nu möter han slutligen en fiende som han inte kan vinna mot, som han inte kan slåss mot. Vad betyder det för en karaktär som har funnits i hundra år?, frågar sig Marvels redaktör Michael Marts till EW.com.

Relevant för X-Mens filmiska universum? Det kan det absolut vara. I Hugh Jackmans skepnad har Wolverine blivit den mest populäre superhjälten på vita duken, snart med sitt sjunde filmframträdande. Jackman har redan sagt att han inte kan spela rollen för evigt. Det måste vara lockande för "X-Men"-regissören Bryan Singer eller för "The Wolverines" James Mangold att leka med tanken på ett mörkt avslut i någon av de kommande filmerna.

Å andra sidan har vi ännu inte sett den superhjältefilm som tar livet av sin frontfigur. Kan Wolverine bli den förste? Vad tror ni?

| 26 april 2014 17:01 |