Film

Skribent

Alexander Dunerfors

7 september 2013 | 14:01

Marvel söker efter kvinnlig superhjälte

Finns det plats för fler starka kvinnor i Marvels filmuniversum? Studion ger ett försiktigt "ja".

Grabbdominansen i superhjältarnas värld har alltid varit stor, men nu vill fler och fler se tjejer i spandexdräkt, i hårda fighter och framför allt i huvudroller. I somras gick både Joss Whedon och Michelle Rodriguez ut och krävde fler kvinnliga superhjältar på bioduken, och det verkar som att Marvel har lyssnat.

Studions producent Louis D'Esposito berättar i en intervju:

- Rösterna som vill ha en kvinnlig hjälte i en huvudroll blir bara högre och högre. Vi har starka kvinnor i våra filmer, från Black Widow till Pepper Potts och Peggy Carter, så man vet aldrig. Kanske finns det möjlighet till en fristående film med någon av dem. Eller kanske Captain Marvel?

Även om det har pratats om en film om Captain Marvel/Ms. Marvel förut, har filmstudion lite svårt att komma till skott. Fortfarande är det så att etablerade killar som Thor och Captain America har företräde:

- Det är tufft, för vi är ett litet gäng på Marvel. Vi gör två filmer om året. För att de ska bli av och för att göra dem på rätt sätt, krävs en hel del jobb. Att lägga till en tredje film i nuläget är svårt. Just nu fokuserar vi oss på våra tre, fyra, fem kommande filmer, säger D'Esposito till ComingSoon.

Samtidigt i en annan del av galaxen (eller hos CBM) väcker skådespelerskan Katee Sackhoff ("Riddick") rykten om att hon kanske redan pratar med Marvel om en hemlig roll. Är det kanske så att studion redan har hittat sin Ms. Marvel?

Vilken kvinnlig superhjälte skulle du vilja se i en egen film? Kommentera nedan.

| 7 september 2013 14:01 |