Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 september 2020 | 21:02

"Marvel's Spider-Man" blir snyggare på Playstation 5

Spindelmannen-spelet från 2018 får bokstavligt talat ett ansiktslyft på Playstation 5.
Det har sedan tidigare varit känt att spelet "Marvel's Spider-Man" från 2018 kommer få en grafiskt uppgraderad version till Playstation 5, i samband med att uppföljaren "Spider-Man: Miles Morales" släpps senare i höst. 
 
Nu har vi fått se ett första smakprov på hur spelet kommer se ut på den nya konsolen. Det första intrycket är helt klart att Peter Parker har fått ett helt nytt ansikte. 
 
 
Förutom det grafiska ansiktslyftet på Peter Parker har "Marvel's Spider-Man Remastered" omgjorda miljöer, snyggare reflektioner och skuggor, inga laddningstider och flyter i 60 bilder i sekunden. 
 
"Våra karaktärer har också fått en stor uppgradering. Från den högupplöst huden, ögon och tänder till deindividuellt renderade hårstråna, den nya teknologin och detaljer gör att våra karaktärer och deras rörelser får nytt liv", säger James Stevenson från Insomniac Games, i ett pressmeddelande
 
Att Peter Parker ser så pass annorlunda ut beror på att de bytt ut ansiktsmodellen från originalet, för att mer efterlikna röstskådespelaren Yuri Lowenthal mer. Enligt mig får det honom att både se yngre ut och att han påminner mer om Tom Holland, som spelar Spider-Man i de senaste filmerna. Personligen föredrar jag helt klart det tidigare ansiktet, men smaken är som baken antar jag. 
 
D714ccb902f10bc65f1f8cd573bf32ef nzqqwceg3tj8edhqkq99
 
Till skillnad från flera andra spel kommer du inte få "Marvel's Spider-Man Remastered" gratis om du redan äger det på Playstation 4, utan det krävs att du köper "Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition". Däremot kommer det gå att köpa spelet separat senare, om du köpt "Miles Morales". 
 
"Spider-Man: Miles Morales" släpps till Playstation 5 den 19 november här i Sverige, i samband med konsolen. Det är något oklart om Playstation 4-versionen kommer redan den 12 november, då vissa länder får Playstation 5 redan den 12 november. 
 
Vi på MovieZine skrev att spelet är "ett kul storstadsröj - men inget nyskapande" när det begav sig och gav det betyget 3 av 5. 
 
 
Kommer du köpa "Spider-Man" igen? Vad tycker du om uppgraderingen? 
| 30 september 2020 21:02 |