Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 maj 2021 | 08:27

Martina Haag gör regidebut med filmen ”Det är något som inte stämmer”

"Det känns som ett naturligt steg att använda mina erfarenheter till att regissera min första långfilm."
Manusförfattaren, skådespelaren och författaren Martina Haag tar nu klivet till att regissera sin första långfilm. ”Det är något som inte stämmer” baseras på boken med samma namn samt på boken ”Livet går så fort. Och så långsamt”.

- Efter att ha skådespelat och skrivit manus till flera filmer känns det som ett naturligt steg att använda mina erfarenheter till att regissera min första långfilm. Det är ett självklart val för mig att börja med ”Det är något som inte stämmer” eftersom böckerna är så oerhört viktiga för mig och för att jag har en tydlig målbild för filmen. Böckerna har varit väldigt uppskattade bland läsarna och jag hoppas att filmen ska bli lika väl mottagen, säger Martina Haag.
 
 
Martina Haag har har bland annat spelat huvudrollen i filmer som ”Underbar och älskad av alla” samt ”Glada hälsningar från Missångerträsk”, samt skrivit manus till kommande ”Dag för dag” (med biopremiär i höst). Manuset till ”Det är något som inte stämmer” skrevs tillsammans med Peter Arrhenius.

”Det är något som inte stämmer” produceras av produktionsbolaget Bigster. Castingen har börjat och inspelningarna planeras starta under senvåren 2022.
| 3 maj 2021 08:27 |