Film

Skribent

Mats Karlsson

29 november 2019 | 19:45

Martin Scorsese vägrade göra "The Irishman" som tv-serie

Det fanns aldrig några funderingar på att göra något annat än en film, berättar filmmakaren.
Igår publicerade MovieZine ett konstruktivt förslag om att själv dela upp Martin Scorseses långa maffia-rulle "The Irishman" i fyra delar. Lustigt nog ställde Entertainment Weekly frågan om det fanns några tankar om en miniserie:
 
- Absolut inte. Jag hade aldrig sådana tankar. Poängen med filmen är ackumuleringen av detaljerna och slutklämmen. En serie kan vara fantastisk, man kan utveckla karaktärer och handling, men det var aldrig aktuellt här.
 
Att dela upp Scorseses film har under det senaste dygnet debatterats friskt på Twitter, efter MovieZines chefredaktörs "kontroversiella" tweet:
 
 
Det specifika slutet som filmen har skulle aldrig blivit godkänt av en traditionell filmstudio, förklarar Scorsese. Lätta spoilers i hans kommentar nedan.
 
- En man i en rullstol i slutet? Nej, det hade aldrig hänt. En studio försöker alltid tjäna så mycket pengar som möjligt - som är förståeligt.
 
Huruvida om man väljer att dela upp den 3.5 timmar långa filmen eller inte, är upp till var och en att bestämma. "The Irishman" finns att streama på Netflix.
| 29 november 2019 19:45 |