Serie

Skribent

Alexander Kardelo

7 juni 2024 | 07:55

Stämmer Netflix på 1 750 000 000 kronor: "Serien är den största lögnen i tv-historien"

Fiona Harvey kommer skicka några tusen mejl om de inte betalar.
Kvinnan som påstås vara inspirationen bakom "Baby Reindeer" stämmer nu streamingjätten Netflix.
 
Sedan den populära serien slog igenom i våras har brittiska Fiona Harvey spårats upp av media och fans. Hon anses vara kvinnan som har stalkat skådespelaren och komikern Richard Gadd under flera års tid, och skickat tusentals mail. För några veckor sedan gjorde hon sin första offentliga tv-intervju.
 
 
Gadd vände sina upplevelser till ett tv-manus som nämns som "en sann historia" - vilket är "den största lögnen i tv-historien" enligt Fiona Harvey.
 
Jessica Gunning gör en strålande insats som den otäcka stalker Martha. Men "verklighetens Martha" har sett många felaktigheter - bland annat påstår hon att hon aldrig blivit dömd eller hamnat i fängelse, som karaktären i tv-serien.
 
Nu försöker Fiona Harvey stämma Netflix på 170 miljoner dollar, motsvarande 1,75 miljarder svenska kronor. Hon menar att hennes liv har blivit förstört på grund av serien, då allmänheten tror på allt de har sett:
 
"Netflix, ett internationellt mångmiljardföretag, gjorde ingenting för att bekräfta den "sanna" historien som Gadd berättade. De gjorde ingenting för att bekräfta detaljerna", kan man läsa i advokaternas stämningsansökan som delats av People.
| 7 juni 2024 07:55 |