Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

17 februari 2015 | 20:00

Marspremiär för "Breaking Bad"-skaparens nya snutserie

Vince Gilligan gillar att hålla grytan kokande. Efter "Better Call Saul" kommer nu "Battle Creek".
"Battle Creek" kör på ett klassiskt tema, de två snutarna som inte går ihop men som ändå tvingas jobba tillsammans. I det här fallet görs de av Dean Winters ("Oz") och Josh Duhamel ("Transformers"). Winters är den erfarne, hårdkokte utredaren som förlitar sig på tjallare och magkänslan medan kostymklädde Duhamel kommer från FBI och använder sig av en arsenal av tekniska moderniteter. Cynism möter charm och bägge behövs för att rensa staden Battle Creek på dess avskum. Typ så.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Humorn är närvarande. Eller vad sägs om den här postern? Påminner ganska starkt om...

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
... denna klassiker! Ja, det är uppenbart en hommage till Bryan Singers "De misstänkta". Singer ses längst till höger på övre bilden, på Verbal Kints (Kevin Spaceys) plats.

Serien är ett påhitt av "Breaking Bad"-skaparen Vince Gilligan, som faktiskt hade idén klar för sig redan för ett decennium sedan. Men det var först hösten 2013 som den nådde avtal med CBS om att få en säsong bestående av 13 avsnitt. 

Och nu är den snart här.

Till sin hjälp har Gilligan haft "House"-upphovsmannen David Shore, bägge står som medskapare till "Battle Creek". Därtill har det första avsnittet regisserats av redan nämnde Bryan Singer ("De misstänkta"). De är alla även exekutiva producenter till serien. 

"Battle Creek" har amerikansk premiär 1 mars, men kommer till svensk TV och Viaplay redan dagen därpå, 2 mars. 

Fånga känslan av serien i trailern här nedan:


Vad säger ni? Lovande? Uttjatat koncept? Ska ni kolla?
| 17 februari 2015 20:00 |