Serie

Skribent

MovieZine

23 juni 2015 | 11:30

Mårlind och Stein gör thrillerserie med Gustaf Hammarsten

Regissörduon kommer att spela in både i Paris och i Kiruna.
I dag, på tisdagen, gick SVT ut med att det är inspelningsstart för den åttadelade fransk-svenska thrillern "Midnattssol".  

Serien är ett samarbete mellan SVT och Canal+ och skapad av Måns Mårlind och Björn Stein, manusförfattare och regissörer till filmer som "Underworld Awakening" och "Känn ingen sorg" och tv-serier som "Bron" och "De drabbade". Idén till "Midnattssol" kommer från Henrik Jansson-Schweizer och Patrick Nebout.

Mårlind och Stein kommer stå för all regi nu när inspelningarna börjar i Paris i slutet av juni, för att sedan förflyttas till Kiruna i juli, där tydligen merparten av serien ska utspelas. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Stein och Mårlind, i den ordningen. 

Fransk-algeriska Leïla Bekhti ("Källan", "Innan frosten") och Gustaf Hammarsten ("Våra vänners liv", "Brüno") har huvudrollerna. 

Bekhti spelar Kahina Zadi, en fransk polis av algerisk härkomst, som får i uppdrag att åka till Kiruna för att utreda ett bestialiskt mord på en fransk medborgare i Kirunas vildmark. Tillsammans med Anders Harnesk (Hammarsten), åklagare med samiskt ursprung, inleder hon en utredning som snart får "svindlande proportioner", enligt SVT:s pressutskick.

I sin jakt på mördaren tvingas Kahina och Anders också konfrontera sina ursprung, som de båda valt att förtränga. Något som visar sig leda dem närmare lösningen.

- Det här är som en efterlängtad present, säger Gustaf Hammarsten i pressmeddelandet och fortsätter:

- En otroligt bra roll och en spännande historia om fördomar och rädslan för det främmande. Det är märkligt och mörkt, men med ett bultande hjärta och en strimma hopp. Precis i min smak. Dessutom får jag jobba med löjligt duktiga människor, både svenska och franska. Jag säger som Zlatan i toppform: Det känns bra.

"Midnattssol" kommer att sändas i åtta avsnitt i SVT1 under hösten 2016. 
| 23 juni 2015 11:30 |