Film

Skribent

Alexander Svensson

13 februari 2024 | 02:23

Mark Ruffalo tillbaka som Hulken i "Captain America: Brave New World"?

Skådespelaren kan ha sagt fel i en intervju.
Uppdatering: Enligt Variety har skådespelaren uttalat sig felaktigt vid en intervju, och är alltså inte med i nya "Captain America". (Men kan det vara så att han helt enkelt sagt för mycket, och inte får avslöja sin medverkan än? Avgör själva.)
 
Originalnyheten följer  nedan:
 
Ett återkommande inslag i Mark Ruffalos karriär de senaste tio åren har varit att med jämna mellanrum bli stor, grön, ilsken och datoranimerad. Han spelar som bekant Bruce Banner/Hulken i MCU, och nu har han bekräftat att han återvänder till rollen redan nästa år.
 
Det är i en intervju under Santa Barbara International Film Festival som Mark Ruffalo kom in på sin tid som Hulken, och fick frågan om 2025 års “Captain America: Brave New World” blir nästa Marvelfilm för honom. Och svaret blir ett simpelt “ja”, och han lägger till:
 
- Det kommer bli jättebra.
 
Mark Ruffalo som Bruce Banner.
 
Att Ruffalo återvänder som Hulken i “Brave New World” är kanske inte så konstigt, med tanke på att flera Hulk-relaterade karaktärer redan är bekräftade för filmen: The Leader (Tim Blake Nelson) och Betty Ross (Liv Tyler) som båda dök upp i “The Incredible Hulk” väntas återvända till MCU i “Brave New World”, och sen så har vi såklart även Thunderbolt Ross (Harrison Ford), som även han har starka kopplingar till Hulken i såväl serietidningarna som i MCU.
 
Vän av ordning kanske undrar varför man packar in en massa Hulken-karaktärer i en “Captain America”-film? Kan inte Hulken bara få en egen film?
 
Tidigare har det varit knepigt, då distributionsrättigheterna till “Hulk”-filmer ägts av Universal, och Marvel har därmed föredragit att ha med Hulken i andra karaktärers filmer istället. Rättigheterna kan dock ha letat sig tillbaka till Marvel efter att avtalet de baserades på gick ut i somras förra året, något som bland annat Inside the Magic skrivit om.
 
När Ruffalo under intervjun får frågan om huruvida Marvels nej till “Hulk”-filmer fortfarande gäller svarar han:
 
- Såvitt jag vet. Jag skulle kunna prata mer om det, men jag har blivit tillsagd att inte göra det.
 
Hulkens reaktion på allt strul med hans filmrättigheter.
 
Så kanske sitter Ruffalo ändå på en hemlighet eller två rörande potentiella Hulk-filmer? Oavsett vad så dyker iallafall Hulken upp i “Captain America: Brave New World”, och får sällskap av både vänner och ovänner. Titelrollen som Sam Wilson/Captain America görs av Anthony Mackie, även han en riktig Marvel-veteran.
 
"Captain America: Brave New World" får premiär den 14 februari 2025. Du kan se hela Mark Ruffalos intervju under Santa Barbara International Film Festival nedan:
 
| 13 februari 2024 02:23 |