Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 november 2017 | 20:45

Mark Millar skriver Netflix första egna comic-book "The Magic Order"

Nu ska Netflix få oss alla att börja läsa mer, genom att göra comic-books lika mainstream som bingetittning av Netflix-serier.
Netflix meddelade idag att de ger sig in i comic book-branschen, med "The Magic Order" som sin första titel. När streamingjätten köpte upp serieskaparen Mark Millars förlag, Millarworld, i slutet av sommaren utgick de flesta från att det skulle komma ett gäng filmatiseringar av hans redan skrivna verk kort därefter.
 
Flera av Mark Millars seriealbum har det nämligen redan blivit populära filmer av på senare år, exempelvis ”Kick-Ass”, ”Wanted” och ”Kingsman: The Secret Service”. Men nu blir alltså den första frukten ur samarbetet mellan Millarworld och Netflix ett nytt seriealbum.
 
 
Netflix och Mark Millar beskriver seriealbumets premiss:
 
"Magi möter mobsters i "The Magic Order", när fem familjer av magiker svurna att försvara vår värld, sedan generationer tillbaka, måste slåss mot en ny fiende som avverkar dem en efter en. På dagtid lever dem med oss som grannar, vänner och kollegor, men på natten är dem magiker och trollkarlar som försvarar oss mot ondskans mörka krafter... om inte mörkret tar dem först."
 
Mark Millar har skrivit hela seriealbumet själv, albumet kommer att tecknas av Olivier Coipel ("Thor", "The Avengers", "The Amazing Spider-Man"). Det kommer totalt att bli sex nummer av serien - någon gång under våren 2018 släpps det första av dem i både fysisk och digital form.
 
"The Magic Order" kommer inte att ingå i din Netflix-prenumeration utan får köpas vid sidan av - om albumet inte blir en enorm succé som sedan filmatiseras det vill säga.
 
Är du peppad på att se vad Netflix och Millarworld kan skapa tillsammans i den här, för Netflix, nya branschen? Kommentera gärna nedan!
| 7 november 2017 20:45 |