Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 april 2021 | 08:55

Mark Harmon räddar kollegorna på "NCIS" med ännu en säsong

När han fick veta att serien skulle läggas ned om han inte återvände till rollen som Leroy Jethro Gibbs, beslutade han sig för att rädda allas jobb.
THR rapporterar att CBS har lagt en beställning på en 19:e säsong av den otroligt populära kriminalserien "NCIS". Det visar sig däremot att serien trots sina stora framgångar kom närmre en nedläggning än någonsin förr, trots att man fortfarande lockar fler tittare varje vecka än samtliga dramaserier i USA.
 
Skådespelaren Mark Harmon har spelat karaktären Leroy Jethro Gibbs sedan han dök upp i tv-serien "På heder och samvete" 2003, hans karaktär och tv-serien är alltså en spinoff. På grund av att "NCIS" fortfarande lockar flest tittare i USA så har skådespelaren även varit en av tv-branschens bäst betalda i över ett decennium, med en lön på drygt 500 000 dollar per avsnitt... och han har hittills dykt upp i eller producerat 412 avsnitt.
 
Det verkar däremot som att skådespelaren som snart fyller 70 år har tröttnat och planerade att hoppa av serien nu efter säsong 18. Men när han fick veta att "NCIS" då skulle gå samma öde till mötes som den superpopulära CBS-serien "The Big Bang Theory" gjorde - efter att Jim Parsons fick nog av att spela Sheldon Cooper - så gick han med på att återvända i åtminstone en ytterligare säsong. Harmon (som även är en av seriens producenter) sägs nämligen inte ha velat vara anledningen att så många människor förlorade sitt jobb i tider som dessa.
 
Det är däremot lite oklart huruvida Harmon kommer att återvända som en av den nya säsongens huvudpersoner, eller om han kommer ta ett steg tillbaka och bara dyka upp i sporadiska avsnitt. CBS passsade i samma veva även på att förnya tv-serierna “Bull”, “SWAT”, “Blue Bloods”, och “Magnum P.I.” med nya säsonger.
 

Läs också: Bäst att tacka "NCIS" för lång och trogen tjänst innan det är för sent

 
Tycker du att Harmon gör rätt i att rädda "NCIS" eller har serien fått tillräckligt många säsonger? Kommentera gärna nedan!
| 17 april 2021 08:55 |