Film

Skribent

Anders Eklöf

10 mars 2023 | 13:28

"Mario Kart" i fokus i nya trailern för "Super Mario Bros. Filmen"

Magiska svampar, go-karts och äventyrliga rörmokare möts i den sista trailern för "Super Mario Bros. Filmen".
Idag den 10 mars är det Mario Day, vilket i år firades med att en ny trailern för den kommande "Super Mario Bros. Filmen" har släppts på Youtube.
 
Filmen som görs i samarbete mellan Nintendo och Illumination, som är kända för sina "Dumma mej"- och "Minioner"-filmer, har svensk biopremiär den 7 april.
 
I trailern får vi se rörmokaren och spelfiguren Mario, som spelas av Chris Pratt ("Guardians of the Galaxy", "Jurassic World") ge sig ut på äventyret i Svampriket för att rädda det från den onda Bowser (Jack Black). Här finns referenser till hela seriens historia, "Super Smash Bros", "Donkey Kong"-serien och inte minst "Mario Kart".
 
Vi får även se Anya Taylor-Joy ("The Queen's Gambit") som prinsessan Peach, Seth Rogen ("Supersugen") som apan Donkey Kong och Charlie Day ("It's Always Sunny in Philadelphia") som brorsan Luigi.
 
 
 
Från och med idag går det dessutom att köpa sin biljett till filmen på Filmstaden och andra biografkedjor runt om i landet, så vill du säkra din plats på premiären kan det vara läge att boka.
 
Personligen tycker jag att "Super Mario Bros. Filmen" ser fullkomligt ljuvlig ut, med fina animationer, rätt känsla och en stor dos charm. Det märks verkligen att filmskaparna hyser stor kärlek till den svampkäkande rörmokaren, så jag hoppas verkligen att det här går hem.
 
Det här är inte första gången som spelserien har filmatiserats. Redan 1993 släpptes "Super Mario Bros" med Bob Hoskins och John Leguizamo som Mario och Luigi, som beger sig till en dystopisk och ytterst märklig tolkning av Svampriket för att rädda prinsessan Daisy från en mänsklig King Koopa spelad av Dennis Hopper.
 
Är det något jag kan garantera, är det att "Super Mario Bros. Filmen" kommer bli bättre än den...
 
Ska du se "Super Mario Bros. Filmen" på premiären?
 
| 10 mars 2023 13:28 |