Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

1 februari 2024 | 01:45

Margot Robbie om att inte bli Oscarsnominerad för sin roll i "Barbie"

Skådespelerskan verkar ta det hela med ro.
Många frustrerade röster höjdes efter att Oscarsnomineringarna offentliggjordes den 23 januari. Det visade sig att Margot Robbie inte hade nominerats för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i "Barbie". Nu har skådespelerskan brutit tystnaden, rapporterar Deadline
 
- Det finns ingen chans att känna sig ledsen när man är så lyckligt lottad. Självklart tycker jag att Greta Gerwig borde ha blivit nominerad som bästa regissör eftersom det hon åstadkommit sker bara en gång i ens karriär, en gång i ens liv verkligen. Men det har varit ett fantastiskt år för alla filmer som nominerats. 
 
"Barbie" är den enda film som regisserats av en kvinna - Greta Gerwig - och lyckats spela in över $1 miljard. Filmen har totalt fått åtta Oscarsnomineringar, vilket Robbie verkar fokusera på istället. Hon fortsätter: 
 
- Jag är mer än exalterad över våra åtta Oscarsnomineringar, det är helt galet. Att alla blir nominerade i respektive kategori är fantastiskt, även nomineringen för bästa film. Vi ville skapa något som skiftade vår kultur,  påverkade vår kultur och hade någon typ av påverkan. Och det har vi redan gjort, mer än vad vi någonsin vågat drömma om. Och det är verkligen den största belöningen av allt detta. 
 
 
Robbie, som också producerat filmen, fortsätter berätta om hur hon gömde sig inne på biograf-toaletter för att höra folk diskutera "Barbie" och hur hon en gång på en bar i Skottland hörde en grupp män diskutera om de skulle se filmen eller inte. Vad som började som en diskussion där den ena inte ville se filmen slutade med att han ändrade sig och ville se filmen till slut. 
 
- Folks reaktioner till filmen har varit den största belöningen av hela den här erfarenheten. Oavsett om det är ögonblick som på toaletterna, eller läsa det folk skriver online, eller mängden rosa jag ser i det här rummet just nu. Jag har aldrig varit del av något likt detta förut, aldrig som detta. Jag har gjort serietidningsproduktioner och det blir stort, men detta känns annorlunda. Det känns väldigt annorlunda. Jag kan inte komma på någon tid där en film haft denna effekt på kulturen. Och det är fantastiskt att vara i stormens öga. 
 
Borde Robbie fått en Oscarsnominering för sin roll i "Barbie"? Kommentera nedan. 
| 1 februari 2024 01:45 |