Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

28 januari 2024 | 15:00

Manusförfattaren till "Jennifer's Body" vill göra en uppföljare

Dessutom marknadsfördes filmen helt fel, vilket kan förklara varför den ekonomiska framgången uteblev.
Manusförfattaren Diablo Cody som skrev "Jennifer's Body" har en uppdatering till alla som väntat på en uppföljare. Filmen släpptes 15 år sedan till blandat mottagande från publik och kritiker, och den ekonomiska framgången uteblev. Dock har den med tiden fått en hängiven skara fans och klassas numera som en feministisk kultfilm. Cody snackade om en eventuell uppföljare med Bloody Disgusting
 
- Ja! Jag vill göra en uppföljare. Jag är inte klar med "Jennifer's Body". Jag behöver hitta folk som tror på idén lika mycket som jag gör och det har inte hänt än. Jag behöver någon som tror på den som har en miljard dollar.
 
 
Filmen spelade in $31,5 miljoner globalt på en budget av $16 miljoner, vilket inte var den succé man hade hoppats på. Förutom Fox i huvudrollen var även Amanda Seyfried ("Mean Girls"), Chris Pratt ("Jurassic World"), Adam Brody ("Scream 4") och J.K. Simmons ("Whiplash") med i filmen som kretsar kring en besatt cheerleader som börjar mörda sina manliga klasskamrater. Cody fortsätter: 
 
- Det har successivt blivit bättre för mig. I början var jag lite exalterad men också lite bitter för jag tänkte "vart var den här publiken när filmen kom ut?" och sen märkte jag att det var typ sju personer. Och vissa personer som inte gillade filmen när den släpptes gillar den nu, och jag är inte bitter, bara glad.
 
- Filmen misslyckades kritiskt och ekonomiskt. Jag var rätt förödmjukad om jag ska vara helt ärlig. Det var en tuff upplevelse när filmen släpptes. Det var tufft för mig, det var tufft för Megan... Sen började folk plötsligt prata om filmen som om den vore bra, något jag tyckt hela tiden. 
 
Inför premiären fokuserade marknadsföringen mestadels på Fox sex-appeal för att sälja in filmen till den manliga publiken, och på så sätt dolde man filmens ton och agenda (vilket går ut på att Fox mördar män). I efterhand har däremot den kvinnliga publiken visat sig uppskatta filmen rejält då man tycker filmen var före sin tid. 
 
Vad tycker du om "Jennifer's Body"? Behöver vi en uppföljare? Kommentera nedan. 
| 28 januari 2024 15:00 |