Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 april 2021 | 14:05

Manusförfattaren bakom ”Justice League” är förbannad

Chris Terrio är lika missnöjd med DC-filmen som fansen.
Manusförfattaren Chris Terrio vann en Oscar för ”Argo” (2012), men karriären har sedan dess präglats av lite mer kritiserade filmer. Han har skrivit ”Batman v Superman: Dawn of Justice”, uppföljaren ”Justice League” och senaste Star Wars-filmen ”The Rise of Skywalker”, ett gäng blockbusters som splittrat publiken.

För att rädda sitt rykte meddelar Terrio att han blev lika missnöjd med det färdiga resultatet  som DC-fansen. Han menar att studions beslut att klippa bort viktiga scener sabbade berättelsen:

- Om man tog ut 30 minuter ur ”Argo”, så som de gjorde med ”Batman v Superman”, så skulle det bli helt ologiskt. Kritikerna skulle säga att ”manuset var platt” för att karaktärerna saknar motivation och inget hänger ihop. Och jag skulle hålla med dem, säger han i en stor och läsvärd intervju med Vanity Fair.
 
 
Efter ”Batman v Superman” (2016) följde ”Justice League” (2017), en film som kantades av stora problem sedan regissören Zack Snyder blev tvungen att hoppa av. Terrio ska ha blivit så ”äcklad” av filmen att han försökte få sitt namn struket i eftertexterna.

- Allt som var kvar av filmen var ett dinosaurieskelett av vad som hade kunnat bli en riktig, stor best. Den fyra timmar långa versionen är en enorm opera, och visst, lite galen, men jag tycker den är galen på det bästa sättet.

Chris Terrio låter med andra ord mer nöjd med nysläppta ”Zack Snyder’s Justice League”, där Snyder fått fria tyglar att slutföra sin version av filmen.

Frågan är dock om inte manusförfattaren har en lite väl naiv syn på hur Hollywood-industrin fungerar. Det är knappast första gången som en film klipps ned inför en biopremiär, och ”Batman v. Superman” var kanske inte direkt ett Oscarsvinnande mästerverk i grunden?
 
| 9 april 2021 14:05 |