Film

Skribent

Mats Karlsson

9 november 2012 | 11:01

Manusförfattare hittad till "Star Wars VII"

Förväntas hamna på Brad Birds, J.J. Abrams och Steven Spielbergs skrivbord.

Efter mängder av rykten om den kommande "Star Wars VII" presenterar man äntligen ett namn. Föga överraskande är det manusförfattaren man väljer att dra fram i ljuset och det är den välrenommerade Michael Arndt, som har "Little Miss Sunshine" och "Toy Story 3" i sin portfölj. Bland hans kommande projekt hittar vi "Oblivion" och "The Hunger Games: Catching Fire".

- Om en manusförfattare kan ta med storyns beståndsdelar (inre, yttre och filosofiska) direkt efter ögonblicket av förtvivlan vid kulmen, skulle personen leverera ett otroligt bra slut och sätta publiken i ett euforiskt tillstånd. George Lucas lyckades göra det med "Star Wars" inom en ram av 22 sekunder, säger Arndt till Vulture.

Arndt har enligt Deadline redan skrivit manusutkast till alla tre filmer, som var inlämnade innan Disney hade slutfört köpet av Lucasfilm. Detta bekräftar att planen för tre nya filmer har legat på Lucasfilms bord under en längre tid och är inget som har uppstått efter att Disney har köpt företaget. Så fort Arndt har avslutat manusen till "Hunger Games"-filmerna "Catching Fire" och "Mockingjay", kommer han att påbörja med det stora manusarbetet med "Star Wars".

Arndts manusutkast kommer dessutom hamna på Brad Birds, J.J. Abrams och Steven Spielbergs skrivbord. De kommer granska utkasten, troligtvis av ren nyfikenhet och för att ge sin syn huruvida storyn har en framtid eller inte. Detta tyder på att Disney siktar högt med den nya trilogin. Om någon av dessa toppregissörer väljer att själva att hoppa i registolen återstår att se.

Filmbolagets plan ser ut att vara att ta tillbaka skådespelarna från originalfilmerna, äldre versioner av Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) och prinsessan Leia (Carrie Fisher). Heller inget överraskande om det skulle bli så, då Lucas originalutkast alltid har kretsat kring dessa karaktärer.

Men frågan kvarstår vem som kommer att regissera. En som högst troligen inte gör det är Zack Snyder, som tyvärr har meddelat sitt ointresse.

- Jag tror inte jag skulle vara intresserad av att regissera filmen. Jag är en stor Star Wars-fanatiker, men jag tycker bara att göra del 7, 8 och 9 skulle vara att ge sig ut på en hal utförsbacke. Det är ett mytologiskt experiment jag vill se, men det är en stor uppgift, säger Snyder till Hero Complex.

| 9 november 2012 11:01 |