Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 juli 2017 | 19:00

Mänskligheten är körd i "Godzilla: Monster Planet" - se första teasern här

Den 30:e Godzilla-filmen från Toho blir animerad och utspelar sig långt in i framtiden.
I ”Godzilla: Monster Planet” har jorden tagits över av monster och människorna har flytt. Men en liten modig grupp är redo att åka tillbaka, för att utmana Godzilla och ta tillbaks planeten.

Detta blir japanska Toho Studios 30:e film om Godzilla sedan skräckvarelsen debuterade på bio år 1954. För att skoja till det är det alltså dags för science fiction-anime som utspelar sig långt in i framtiden. Kolla in den snygga trailern!
 
 
Den officiella handlingen lyder:

Under 1900-talets sista sommar insåg mänskligheten att de inte var ensamma på planeten. Jättelika monster, "kaiju", dök upp ihop den mäktigaste av dem alla, Godzilla. Efter 50 års krig mot kaiju ger människorna upp och flyr från Jorden. Men migrationen misslyckas. Den nya hemplaneten har fel förhållanden för den mänskliga rasen att överleva, och det finns ingen annanstans att ta vägen än hem igen.

Haruo är en ung man som såg sina föräldrar dödas av Godzilla när han var fyra. Han är med på skeppet som ska tillbaka till Jorden, och för att överleva resan väljer de att sövas ned för en lång omväg. 20 000 år har passerat när de når Jorden, som nu är en helt oigenkännlig värld med Godzilla som herre. Kan människorna ta tillbaka planeten?

”Godzilla: Monster Planet” släpps på japansk bio i november, och distribueras ut i världen via Netflix.

Samtidigt är Hollywood-fabriken mitt uppe i inspelningarna av ”Godzilla: King of the Monsters” - kolla in de första bilderna här.
| 6 juli 2017 19:00 |