Serie

Skribent

MovieZine

12 november 2019 | 10:45

Premiär för "The Mandalorian" - men här i Sverige får vi vänta

Nya Star Wars-serien hetast när Disney lanserar sin nya streamingtjänst i USA idag. Kommer svenska fans att orka vänta till våren 2020?
Idag släpper Disney sin efterlängtade nya streamingtjänst i USA, Kanada och Nederländerna. Barn- och familjevänligt innehåll med kända franchiser och gamla klassiker förväntas ge Netflix och de andra jättarna rejäl konkurrens.

Den hetaste titeln vid lanseringen är tveklöst "The Mandalorian", den första live action-serien som utspelar sig i Star Wars universum.
 
"Potentiellt det största serieeventet någonsin"
 
Men lanseringen i resten av världen dröjer. Först den 30 mars når Disney+ ett antal europeiska länder, och än så länge är det inte klart om Norden finns bland dem. Risken för piratkopiering ökar när frustrerade Star Wars-fans tvingas vänta:

- Nackdelen med hypade serier på en nylanserad tjänst som inte släpps samtidigt överallt är ju att folk inte orkar vänta. Då blir det nedladdning eller fulsidor folk tyvärr väljer, kommenterar en MovieZine-läsare.

- Jag kommer lätt att skaffa Disney+ när det kommer till Sverige. Men kan nog inte vänta med att se "Mandalorian" tills dess, skriver en annan följare på vår Facebook.
 
Vår skribent Viktor Jerner håller med. "Snacka om missad potential", skriver han på Twitter.
 
 
MovieZines egna Star Wars-expert Fanny Degerfelt är nyfiken på den nya serien, men även hon tror att många kommer välja olagliga vägar:

- Jag är försiktigt optimistisk! Det ska bli kul att se något nytt i Star Wars-universumet. Jag tror nog att "The Mandalorian" är en sån grej som får folk att signa upp på Disney+.
 
- Men om vi måste vänta så pass länge tror jag att Star Wars-fans byter sina Vader-hjälmar mot pirathattar. Det kommer ju inte gå att vistas på nåt nördforum på internet utan att bli spoilad annars. Alla Star Wars-fans har nog sett "The Mandalorian" när Disney+ anländer, säger Fanny Degerfelt.
 
Se ett nytt klipp från "The Mandalorian" här:
 
 
Klarar ni av att hålla er till våren med att se "The Mandalorian"? Kommentera nedan.
| 12 november 2019 10:45 |