Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

25 juni 2016 | 12:00

Måndagspremiär för "Jockiboi och Jonna i nöd och lust" på TV3 Play

Joakim "Jockiboi" Berg friade till sin Jonna Lundell mitt under den live-sända prisutdelningen av Guldtuben 2015. Nu tar TV3 med oss på bröllopsplaneringen och slutresultatet.
Det är inte konstigt att TV3 har snappat upp förra årets vinnare av Guldtubens Dolda Kameran-pris: "Jockiboi Tv", med tanke på att de i dagsläget har drygt en halv miljon prenumeranter på Youtube. Kanalen går ut på att sambo-paret Jocke och Jonna med hjälp av dolda kameror spelar in videoklipp där de utsätter varandra för väldigt utstuderade och elaka pranks i en konstant fight om vem som är Sveriges bästa prankster. Tänk "Jackass". När paret fick ta emot priset på scen under Guldtuben-galan 2015, friade Jockiboi till flickvännen Jonna. Nu följer den hektiska bröllopsplaneringen och det är där TV3 kommer in. På måndag börjar reality-serien "Jockiboi och Jonna i nöd och lust".


Tårtan ska beställas, klänningen ska väljas och färgen på blommorna ska bestämmas. Det är mycket som ska hinnas med och det är ingen enkel process - i synnerhet inte för det här kaotiska paret. Redan innan planeringen har kommit igång går allting snett och bråket utbryter. Jockiboi har nämligen anordnat en tävling bland sina bästa vänner för att utse vem som är mest lämpad att bli hans bestman på bröllopet - på samma dag som han och Jonna skulle ha sitt första möte med bröllopsplaneraren. Hon tar istället med sig sin vän Saga till den minst sagt förvånade bröllopsfixaren och efteråt planerar de en grov hämnd på den ansvarslöse brudgummen... ett prank, förstås.

Det här är först och främst en serie för de 500 000 svenskar som följer Youtube-kanalen "Jockiboi Tv". Men paret har en annan nästan lika populär kanal, "Jocke och Jonna", som fokuserar mer på dem som personer, blandat med lite modeinslag, produkttester och lekar. För det mesta blir det ointressanta och utdragna vloggar som följer var och en av dem under en hel dag där inget särskilt händer: ta bilen till mormor, gosa med hunden, leta i kylen vad man ska laga för mat... Saker som på sin höjd bara kan vara intressant för det redan invigda, die-hard Jockiboi-fanet. Men jag kan inte vara alltför hård: deras story-stunder, som bäst kan beskrivas som en biktning rakt till tittarna där de kan öppna upp sig och blotta sig fullständigt kring ett tufft ämne som är viktigt att prata om, kan faktiskt vara ganska intressanta. Det är både modigt och viktigt att de till exempel lyfter upp sin ofrivilliga barnlöshet med tanke på hur många de når ut till. 

TV3s nya "Jockiboi och Jonna i nöd och lust" är som en sorts blandning av prank-kanalen "Jockiboi Tv" och vlog-kanalen "Jocke och Jonna", i och med att den fokusera på personerna och deras inre i första hand, samtidigt som den lyftar fram vad som är fröet till deras framgång: kärleken till att pranka varandra.

Jonna limmar fast Jockibois hand på snoppen medan han ligger däckad efter en hård festnatt.

Personligen faller det här i kategorin "guilty-pleasure eftermiddags-TV" för mig ihop med "Ung och Bortskämd" eller "Teen Mom", men alla behöver vi någonting kort och lättsmält emellanåt också. Avsnitten är under 20 minuter och det är faktiskt ett av seriens största problem. Det tar slut för fort och hade lätt kunnat hålla uppe intresset under minst dubbla tiden. Fansen är dock vana vid den här längden från Youtube-kanalens egna klipp och jag tror att de kommer vara mycket nöjda med "Jockiboi och Jonna i nöd och lust" när de ser det första avsnittet på TV3 Play, måndagen 27 juni kl. 20:00.

Har du sett "Jockiboi Tv" på Youtube? Kommer du att titta på TV3-serien?
| 25 juni 2016 12:00 |