Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

27 augusti 2022 | 15:00

"Maktens ringar"-regissören förklarar missförståndet kring sexscenerna

Faktumet att en intimitetskoordinator har varit på plats under inspelningarna, betyder nämligen inte nödvändigtvis att det har skett en enda sexscen.
Inom kort kommer MovieZine att publicera en riktig långläsningsintervju med den svenska regissören Charlotte Brändström, som ligger bakom två av de påkostade "Sagan om ringen: Maktens ringar"-avsnitten under seriens första säsong. Under vårt samtal så glider vi in på faktumet att fantasyserien "House of the Dragon" nyligen haft premiär, men att det finns stora skillnader mellan de båda serierna. Framför allt när det kommer till det grafiska våldet och sexscenerna.
 
- För vår del så kommer jag ihåg att jag läste någonstans, att några fans trodde att man skulle få samma sak hos oss nu. För att vi hade en intimitetskoordinator på plats. Men man har ju sådana på plats så fort någon behöver peta på någon annan, eller bara för att ge någon en puss eller så nu för tiden. För säkerhets skull så måste man ha det. Och vi hade det en dag, förklarar Brändström. 
 
- Vilket någon på nätet alltså fick nys om och då började mängder av fans att spekulera kring huruvida vi skulle ha en massa sexscener också. Men jag hade alltså bara en hustru och hennes make, som skulle säga farväl till varandra. Du vet, Tolkien har ju inga sexscener eller något sådant i det han skrev, vilket också är väldigt annorlunda i jämförelse med "Game of Thrones" och "House of the Dragon", fortsätter regissören förklara för MovieZine.
 
Morfydd Clark och Charlie Vickers som Galadriel och Halbrand i "Maktens ringar".
 

"Tolkien hade ju inga sexscener"

 
Med tanke på att serien ryktas få hela fem säsonger, så kan ju mycket fortfarande komma att hända. Men när det kommer just till nakenscener och liknande, så verkar det i alla fall inte kännas tillräckligt mycket som Tolkien för att någonsin få förekomma i serien hos Prime Video.
 
Det verkar däremot inte finnas något direkt uttalat förbud mot vare sig nakenhet, sexscener eller grafiskt våld från skaparna bakom "Maktens ringar". 
 
- Nej, inte vad jag vet. Jag har inte hört någon uttrycklig instruktion på det sättet. Men det är definitivt så att vi hela tiden har velat att det ska kännas rätt gentemot Tolkien. Och det hade inte gjort det. Jag har ju visserligen våld i mitt avsnitt... det är action och folk som dör och så vidare. Vi har orcher som är både läskiga och våldsamma. Men det är ändå på ett annorlunda, nästan åt ett lite poetiskt håll snarare än hur det ofta brukade vara grafiskt våldsamt i "Game of Thrones", berättar Brändström. 
 
 
De två första avsnitten av "Sagan om ringen: Maktens ringar" släpps hos Prime Video den 2 september. Men innan dess kommer du kunna läsa hela vårt snack med Charlotte Brändström, som även berättar om vad hon tycker om "woke-kritikerna" och mängder om hur det faktiskt var att spela in just hennes två avsnitt.
 

Läs också: Första intrycken av "Sagan om ringen: Maktens ringar" - så bra är serien

 
Kommer du att ge "Sagan om ringen: Maktens ringar" en chans? Hade du förväntat dig en blodigare och mer naken version av serien, i stil med "Game of Thrones" och "House of the Dragon"? Kommentera gärna nedan!
| 27 augusti 2022 15:00 |