Serie

Skribent

Sara Abdi

27 februari 2016 | 21:30

"Making a Murderer" ser ut att få en uppföljare

Netflix hyllade dokumentärserie om fallet Steven Avery kan få en andra säsong. Filmmakarna Moira Demos och Laura Ricciardi fortsätter följa rättsprocessen.
Filmmakarna har kontaktat Averys nya advokat, Kathleen Zellner, om att få fortsätta följa fallet. Under en paneldiskussion i veckan sa regissörerna Moira Demos och Laura Ricciardi att de hela tiden har fortsatt spela in sina samtal med Avery, skriver Variety. Ricciardi sa att de inte känner sig färdiga med historien. Hon berättade att de väntar nervöst på om Brendan Dassey-fallet kommer tas upp i domstol igen eller om han helt enkelt kommer att släppas.

En av Steven Averys advokater, Stephen M. Glynn, som även han var med under panelsamtalet, sa dock att det kan bli problematiskt för filmarna att återvända till Averys hemtrakter. ”Det finns mycket fientlighet gentemot dessa två kvinnor i Wisconsin”, menade Glynn. Han sa att många upplever Demos och Ricciardis bild av Wisconsin som orättvis.

Under paneldiskussionen kom även frågan om den massiva mediebevakningen av fallet och dokumentärserien upp. ”Att läsa en artikel där vår integritet som filmare ifrågasätts och som mer eller mindre anklagar oss för att utelämna saker, samtidigt som det är 12 faktafel bara i de två första styckena av artikeln är frustrerande”, sa Demos.

”Making a Murderer” hade premiär på Netflix i december och fick stor uppmärksamhet. Serien följer Steven Avery, som efter 18 år i fängelse blev frisläppt då det visade sig att han var oskyldig till det brott han var dömd för. Avery blev två år efter sitt frigivande återigen anklagad och dömd för ett brutalt brott, den gången för mord. Ett fall där även hans systerson, Brendan Dassey, dömdes till livstid. Demos och Ricciardi har följt Averys fall under tio år och dokumentärserien ger en skrämmande bild av ett korrupt och orättvist rättssystem. 
| 27 februari 2016 21:30 |